Chokoladetrekant – opskrift på hjemmelavet wienerbrød.

0 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Chokoladetrekant med chokoladeglasur

I sidste uge kastede jeg mig for første gang over at lave hjemmelavede croissanter og dermed også min første wienerbrødsdej nogensinde og udover at det var en ret sjov proces, så blev de hjemmelavede croissanter med marcipanremonce faktisk også ret gode. Derfor har jeg i dag kastet mig ud i endnu et eksperiment med wienerbrødsdej, nemlig en hjemmelavet chokoladetrekant med vanillecreme og chokoladeglasur.

Jeg har solgt rigtig rigtig mange chokoladetrekanter i mine dage som ekspedient i en bagerforretning, men faktisk er jeg aldrig sådan for alvor blevet vild med dem. Måske de bare var for fedtede og med lidt for meget glasur – jeg ved det ikke, men jeg kan i hvert fald med garanti love, at den hjemmelavede chokoladetrekant er en helt anden sag. Måske er det lige så meget fordi, at jeg selv har lavet den, men wauu hvor er den bare god. Jeps, jeg nippede et hjørne af efter billedet var taget.

I de chokoladetrekanter, som man kan købe hos bageren, er der remonce og små stykker chokolade indeni. I min er der hjemmelavet vanillecreme, så måske den slet ikke kan kaldes en chokoladetrekant, men faconen og den mørke chokoladeglasur med den lyse kant på toppen er i hvert fald god nok. Som jeg skrev lidt om i sidste uge, så troede jeg, at det ville være meget sværere at få lavet den hjemmelavede wienerbrødsdej, men det er jo slet ikke svært – det kræver bare lidt tid, fordi dejen helst skal have lov til at hvile lidt på køl imellem hver af de 3 udrulninger og lidt hviletid når dejen er færdig, er også en god idé.

Når først man har styr på wienerbrødsdejen, så er der jo uanede muligheder og nu blev det godt nok til en chokoladetrekant i dag, men jeg har sandelig mange flere ideer, som jeg skal have prøvet af. Hjemmelavede morgenkager som spanduere og hanekamme fx. Chokoladetrekanten tager jeg for øvrigt med i byen om et lille øjeblik, for Morten er ret sent hjemme fra arbejde i dag, så jeg har inviteret mig selv – og min chokoladetrekant – på eftermiddagste i haven hos mine forældre, så mon ikke snart den lille trekant får ben at gå på?

Hjemmelavet chokoladetrekant.

6-8 stk.

½ portion hjemmelavet wienerdej

2,5 dl mælk

50 gr sukker

1 tsk vanillepulver – kornene af en vanillestang kan også bruges

2 æg, sammenpiskede

2 spsk maizena

75-100 gr flormelis

1-2 spsk kakaopulver

2-3 spsk vand

Wienerdejen tilberedes efter opskriften og hviler på køl, indtil den skal bruges.

2 dl mælk, sukker, vanille og sammenpiskede æg kommes i en lille gryde ved svag varme – hold en smule sammenpisket æg tilbage til pensling (1-2 spsk). Maizena opløses i resten af mælken og hældes i gryden. Cremen koges under jævnlig omrøring til den tykner – det tager ca. 10 minutter. Lad cremen køle lidt af.

Wienerdejen rulles ud til en firkant (ca 30 x 30 cm) på et meldrysset bord og løftes over på et stykke bagepapir. Ret evt kanterne med en skarp kniv, hvis de er lidt skæve. Fordel cremen på dejfirkanten i et jævnt lag men ikke helt ud til kanten – lad 1½ – 2 cm være fri. Når cremen en fordelt – måske er der ikke plads til al cremen – pensles kanten med sammenpisket æg. Fold firkanten sammen til en trekant og luk kanterne godt sammen med fingerspidserne. Flyt trekanten over på en bageplade ved hjælp af bagepapiret og lad den efterhæve tildækket i ca 30 minutter. Bag trekanten i den nederste halvdel af ovnen i ca 20 minutter ved 200 gr varmluft, eller indtil overfladen er gylden og trekanten gennembagt. Lad trekanten afkøle på bagerristen.

Rør flormelis sammen med lidt vand til en tyk glasur. Tag evt. lidt hvid glasur fra i en lille frysepose og rør derefter kakao i glasuren, så det bliver det chokoladeglasur. Pynt den afkølede trekant med glasur og sprøjt til sidst en streg rundt i kanten med det hvide glasur. Lad glasuren stivne og server.

Note. Kagen kan godt fryses, men det går ud over glasuren og generelt er trekanten bedst, når den er nybagt. Pga glasuren kan den ikke genopvarmes i ovnen, men man kan lægge den på en opvarmet bageplade, så den lunes fra bunden.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)