Som nogle af Jer måske har læst, så blogger jeg fra Torremolinos i Spanien i denne her uge – Morten og jeg blev enige om, at vi havde fortjent en uges badeferie og totalt afslapning, så vi fløj fra Billund i går formidddags og landede så i Malaga ved 14.30-tiden.

Af samme grund blogger jeg nok ikke helt så stabilt, som jeg plejer, men jeg fik lavet lidt forskellige ting i køkkenet, inden vi tog hjemmefra, så selvom vi er på hotelophold med “all inclusive” og jeg således holder fri fra køkken, potter og pander, så skal der nok komme opskrifter og indlæg fra mig. Vi har desuden planlagt et par ture i området, blandt andet et smut ind til Malaga, så mon ikke der også kommer et par indlæg hernede fra.

Men i første omgang skal det handle om en rigtig dansk sommerklassiker, nemlig koldskål. Jeg har flere opskrifter på hjemmelavet koldskål liggende på bloggen i forvejen, men de er allesammen uden æg. En af de primære årsager til det er, at vi sjældent har æggeblommer til overs, men da jeg for nylig har eksperimenteret med hjemmebagte fragilitébunde til islagkager, blev der en del æggeblommer til overs og de skulle selvfølgelig bruges, inden vi tog på ferie, så nu kommer der altså en opskrift på koldskål med æg.

Jeg brugte almindelig tykmælk til koldskålen, men jeg kan bestemt også anbefale, at man bruger en rigtig lækker vanilleyoghurt. Vil man have “smag” i koldskålen, så kan man også bruge frugtyoghurt, fx med jordbær eller hindbærsmag. Jeg serverede koldskålen med friske jordbær og hjemmebagte kammerjunkere, hvilket jeg synes, er en helt fin “hverdagsdessert”, men skal der gøres lidt ekstra ud af det, så prøv også at servere koldskålen med en god flødeis. En helt perfekt sommerdessert.

Koldskål med tykmælk og æg

Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • ½ liter tykmælk - vanilleyoghurt kan også bruges
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kom æggeblommer, sukker og vanillesukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps. Tilsæt tykmælk og til sidst kærnemælk. Smag til med citronsaft og lidt ekstra sukker, hvis koldskålen er for syrlig. Opbevar på køl til servering. Server med kammerjunkere og evt. friske bær.

Noter

Koldskål kan holde sig 3-5 dage på køl i en lufttæt beholder eller kande, så jeg laver gerne en ordentlig portion på varme sommerdage. Så er det nemt at hente en portion i køleskabet, så lysten melder sig. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)