Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Spyd med tomat og mozzarella.

2 kommentarer
Ideer til studentermad, Snacks
Gå direkte til opskriften

Indimellem opstår der opskrifter, som er så simple, at de faktisk næsten ikke kan kaldes for opskrifter. Men alligevel er de så lækre, at de fortjener at få lidt opmærksomhed og blive delt med andre madglade mennesker. Og det er lige præcis sådan en opskrift, som vi skal have fat i idag. Små spyd med tomat og mozzarella og friske, grønne basilikumblade. En smuk hyldest til sol og sommer eller det italienske køkken. Og der er da også stort set tale om ingredienserne i den italienske klassiker insalata caprese, som blot er sat på spyd.

Spyd med tomat og mozzarella.

Spydene er som sagt både nemme og lynhurtige at lave. Og de er helt perfekte som en del af en buffet eller som en snack til en velkomstsdrink- Fx til en hyggelig og uformel sommerfest. Herhjemme spiser vi faktisk også ofte de skønne spyd som en lille grillsnack, imens vi venter på at kullene skal blive varme og maden færdig på grillen.

Jeg kunne forestille mig, at spydene også vil være oplagte til studenterfester og studenterkørsel, når årets studenter meget snart springer ud. Og hvis man mangler inspiration til lige netop studenterne, så har jeg faktisk tidligere lavet et helt indlæg med masser af skønne opskrifter, gode råd og tips til studenterkørslen. Indlægget ligger lige her

De små spyd med tomat og mozzarella kan selvfølgelig spises som de er. Men man kan også anrette dem på et fad og dryppe med lidt god olivenolie og/eller balsamico. En lækker, grøn pesto er altså også et hit. Desuden kan man tilføje sorte eller grønne oliven på de små spyd sammen med tomater og mozzarella. Helt simpelt og meget lækkert.

5 fra 1 stemme

Tomat- og mozzarella spyd

Samlet tid15 minutter
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 1 pk mini mozzarellakugler
  • 15-20 cherrytomater
  • frisk basilikum
  • evt god olivenolie eller pesto

Desuden

  • små træspyd eller pindemadspinde

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet fra mozzarellakuglerne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Halver cherrytomaterne på langs og pluk bladene af den friske basilikum.
  • Træk halve tomater, mini mozzarellakugler og basilikumblade på spydene. Start og slut med tomater.
  • Anret tomat- og mozzarellaspydene på et fad eller en tallerken og dryp evt. lidt god olivenolie eller pesto over.
Man kan sagtens bruge længere spyd og trække flere tomater og mozzarellakugler på hvert spyd. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Annitta J
5 år siden

En god ide, de skal tilføjes menuen til fødselsdagen i næste weekend, der står på grill picnic.