Kyllingevinger eller slet og ret hotwings. Et kæmpehit især i USA, hvor der spises millioner af hotwings fx til Superbowl og hvor hotwings ikke bare er hotwings. Kyllingevinger er nemlig lidt af en videnskab og der er sprøde vinger, klistrede vinger, grillede vinger og friturestegte vinger, ligesom styrken i hotwings varierer efter smag og behag.

Herhjemme er vi rigtig glade for den grillede variant og så er vi heldigvis enige om, at det gerne må “nappe” lidt i munden, når man spiser dem. Vingerne skal med andre ord være stærke, men ikke så meget, at der er behov for kold mælk og en brandslukker – alt med måde. Desværre synes jeg ikke, at der er ret mange af de hotwings, som man kan købe i butikkerne, der rent faktisk lever op til navnet og er stærke, så jeg foretrækker at lave dem selv med min egen BBQ marinade. Det er for øvrigt stort set den samme BBQ sauce, som den jeg bruger, når jeg laver ovnbagt BBQ blomkål, bortset fra at den har fået et lille ekstra skud chili og den er både lækker og nem at lave, så den kan jeg kun anbefale. Derudover kan jeg rigtig godt lide, når vingerne får lov til at trække i BBQ marinaden og ikke først vendes i saucen, når de er færdiggrillede, men det kan man jo gøre i den rækkefølge, som man synes.

Kyllingevinger kan være lidt svære at skaffe, men prøv evt. at spørge hos slagteren eller søg lidt på nettet. Ofte kan man købe ferske eller frosne kyllingevinger hos diverse kyllingeproducenter og udover, at man således selv er herre over smagen, så plejer vingerne også at være både større og mere kødfyldte end de frosne hotwings fra supermarkedets køledisk. Det betyder selvfølgelig, at der smagsmæssigt er ret meget at komme efter, men kan man nu ikke skaffe kyllingevinger, så køb evt en pose af de færdiglavede vinger fra supermarkedet alligevel. Vend dem med den hjemmelavede marinade og lad dem trække nogle timer i køleskabet – jeg lover, at det kan gøre underværker for smagen.

I USA spises vingerne ofte med gulerødder og bladselleri skåret i tynde stave og en kølende dressing – gerne en blue cheese dressing – til at dyppe grønsagerne og de hotte herligheder i. Selvom det er en ret lækker kombination, så serverer jeg nu lige så ofte hotwings med noget lidt mere fyldig tilbehør i form af ristede kartofler og hjemmelavet coleslaw. Især om sommeren, hvor de lækre vinger som regel tilberedes på grillen, kan det lynhurtigt blive til den lækreste, lille sommermiddag fuld af gode sager og nogle gange er det bare noget så hyggeligt med sådan en omgang “nippemad”.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Krydrede hot wings

Hvile- og bagetid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 kg kyllingevinger
 • 8 spsk olie
 • 3 spsk ketchup
 • 4 tsk brun farin
 • 2 fed presset hvidløg
 • 3 tsk paprika
 • 2 tsk chilipulver (eller efter smag)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Del evt. kyllingevingerne i over- og undervinger og kom dem i en stor frysepose. 
 • Rør ingredienserne til BBQ marinaden sammen og smag til. Kom marinaden i posen med kyllingevinger og ryst posen godt, så marinaden fordeles jævnt. 
 • Lad vingerne marinere på køl i minimum 30 minutter men gerne længere.
 • Kyllingevingerne kan tilberedes i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til de er sprøde og gennemstegte – vend dem gerne et par gange undervejs. 
 • Vingerne kan også tilberedes på grillen. Her er det især vigtigt, at de vendes jævnligt, da BBQ marinade nemt brænder på og bliver sort pga sukkerindholdet.

Noter

Almindelig chilipulver kan erstattes af chipotle chilipulver, som giver en lækker, røget smag til vingerne. Chilipulver kan desuden erstattes af 1 finthakket, frisk chili.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)