Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 25…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi midsommer og i den kommende uge glæder vi os til at fejre Sankt Hans. Jeg har det som om, at det har været sommer meget længe, men i virkeligheden hænger det jo nok nærmere sammen med, at vi har været så heldige med vejret i hele maj måned, at det har føltes som en ekstra sommermåned.

Fra på næste lørdag vender det og dagene bliver igen kortere, men det betyder jo langt fra, at sommeren er til ende. Tværtimod er det jo kun den første 1/3 af sommeren, som er gået og forude venter forhåbentlig mange flere sommerdage og masser af sommerlækker mad.

Madplan uge 25.

Mandag – Det er på denne her tid af året, at tomaterne er allerbedst og så skal der selvfølgelig laves tomatsuppe. Denne her opskrift på ovnbagt tomatsuppe er både enkel og lækker og de bagte tomater giver suppen en virkelig skøn og aromatisk smag. Jeg regner med at pynte suppen med en klat kølig creme fraiche på toppen og så skal vi nok også have en eller anden form for brød til. Måske dette her madbrød, som er fyldt med lækre sager.

Tirsdag – Spinaten bare vokser og vokser i køkkenhaven, så menuen står på en “måltidssalat” i form af denne her skønne spinatsalat med sprødstegt bacon, druer, ost og nødder, bortset fra, at jeg udskifter vindruerne med danske jordbær. Superlækker aftensmad på en, forhåbentligt, solfyldt og lun sommeraften. Jeg regner med at lave en creme fraiche dressing med friskhakkede krydderurter fra haven til salaten, men en olie-eddike dressing er nu også ret lækker.

OnsdagBagte kartofler med skinkefyld og salat. En let og sommerlækker anretning bestående af lune og møre kartofler med fyld af hjemmelavet skinkesalat, som både Morten og jeg er ret glade for. Vi har masser af salat i haven lige nu, men ellers foreslår jeg, at man køber en pakke salat og deler den imellem de bagte kartofler onsdag og fredagens stjerneskud.

Torsdag – Vi skal have lækre pandekager med spinatfyld, som er en dejlig nem hverdagsret. Pandekagerne kan for øvrigt bages i god tid og faktisk også rulles sammen med fyldet og opbevares på køl, så de bare skal sættes i ovnen og varmes ved spisestid. Nemmere kan det næsten ikke blive. Jeg anbefaler, at man spiser en lækker, blandet salat til pandekagerne – så bliver det næsten ikke bedre.

Fredag – Menuen står på et luksus stjerneskud med laks og rejer, som vi aldrig bliver trætte af herhjemme – især ikke på denne her tid af året, hvor stjerneskuddet pyntes med massevis af dampede, grønne asparges. Hvis vi er heldige, arter vejret sig, så vi kan spise på terrassen og så er det ellers bare at hygge med et glas kold hvidvin og fejre weekenden.

Lørdag – Sankt Hans aften og traditionen tro fejrer vi aftenen med bål, ristede pølser, masser af hygge og sammenskudsbuffet sammen med familien. Der skal altså ikke som sådan tænkes på aftensmad, men til gengæld kan I få min opskrift på den lækreste snobrødsdej, som er helt perfekt til Sankt Hans aften og som jeg altid laver. Snobrødene kan for øvrigt også sagtens tilberedes over en grill, så bål er ikke en nødvendighed.

Søndag – Ugen slutter med hyggelig mormor- og sommermad i form af en portion frikadeller og stuvet sommerspidskål og med nye, danske kartofler til.

Ugens lækkeri – Denne uges “lækkeri” bliver en rigtig sommerkage, som også kan bruges til dessert Sankt Hans aften, hvis ikke man har andre tradtioner som fx grillede skumfiduser og den slags. Der er tale om en lækker pandekage-kage med hindbærskum, som pyntes med friske sommerbær og udover at den ser virkelig smuk ud, så er den faktisk også ret simpel at lave.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Erik
5 år siden

Hej Anne-Katrine det er en glæde at læse dine opskrifter og bruge dem( til at forstå enkemand årgang 1946) du er bare god.