I år har jeg for første gang selv rabarber i haven. Tidligere har jeg fået lov til at hente rabarber i mine forældres have, og de har heldigvis rigeligt af de sprøde, syrlige stængler til os alle, men da vi plantede grønsager og krydderurter i vores fine, nye højbede, satte vi også 2 jordbær-rabarberplanter og nu er de endelig blevet store nok til, at jeg bare kan plukke løs.

Jordbær-rabarber er typisk lidt tyndere i stænglerne og bliver slet ikke så kraftige som vinrabarberne, som nemt kan blive 3-4 cm i diameter, men til gengæld har jordbær-rabarberne helt røde stængler, som giver den smukkeste, pink farve til hjemmelavet rabarbersaft og rabarberkompot og kommer man rabarberne i muffins, så lyser de op som små, rubinrøde pletter, hvilket jeg er ret vild med.

I går plukkede jeg for første gang en større portion af vores rabarber og da jeg var i bagehumør blev de straks omdannet til en portion lette og luftige rabarbermuffins. Jeg havde nogle ret store muffinsforme liggende i skuffen – faktisk var der næsten tale om bittesmå sandkageforme af pap – og dem brugte jeg til mine muffins. Nu har de også ligget i skuffen i 3-4 år, så måske var det på tide, men man glemmer det jo, når pakken ligger der imellem stanniol og fryseposer.

Resultatet blev nogle ualmindeligt, nuttede rabarbermuffins, som nærmest mindede om små dukkesandkager og jeg er lige ved at tro, at jeg skal ud og lede efter nogle forme magen til, for på trods af, at det har taget mig så lang tid at få dem brugt, så var jeg helt vild med resultatet. Jeg havde 8 forme og fik 8 små kager, hvilket passede helt perfekt med mængden af dej, men bruger man muffinsforme af almindelig størrelse, så vil jeg mene, at der bliver 12 stk.

Print opskrift Pin opskrift
4.8 fra 5 stemmer

Rabarbermuffins

Bagetid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 100 gr rabarberstængler
 • 2 spsk sukker
 • 125 gr blødt smør
 • 125 gr sukker
 • 2 æg
 • 1 dl kærnemælk
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 200 gr hvedemel
 • evt flormelis til pynt

Fremgangsmåde

 • Skyl rabarberstænglerne og skær dem i stykker á ½-1 cm. Kom dem i en skål og drys 2 spsk sukker over. 
 • Pisk smør og 125 gr sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg. 
 • Kom kærnemælk i dejen og pisk igen. Bland vaniljesukker, bagepulver, salt og hvedemel og vend det i dejen sammen med mælken. 
 • Til sidst tilsættes rabarberne og dejen vendes forsigtigt rundt med en dejskraber. 
 • Fordel dejen i 8 store eller 12 almindelige muffinsforme og sæt dem evt. i en muffinplade af metal. Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovn – ikke varmluft) i ca 20 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Tjek evt. om kagerne er gennembagte ved at stikke en tandstikker ned i midten. 
 • Lad kagerne afkøle på bageristen og pynt evt. med et drys flormelis inden servering.

Noter

Kagerne kan opbevares i flere dage i en plastpose eller lignende og de kan også fryses.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)