Auberginelasagne med tomat og ost…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Opskrifter, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Auberginelasagne. Nem, simpel og superlækker aftensmad, som kan trylles frem i løbet af ganske kort tid. Og så er det altså rigtig sommermad, også selvom man sagtens kan lave det om vinteren.

Den bedste auberginelasagne.

Jeg har et eller andet med auberginer, både grillede auberginer, sprødstegte auberginer og i diverse ovnretter. Og jeg får gerne aubergine mindst et par gange, når vi er i USA. Der kan jeg nemlig få en skøn eggplant parmigiana (en kødfri variant over chicken parmigiana) på stort set alle italienske restauranter.

Denne her auberginelasagne, som jeg har valgt at kalde den, er således inspireret af den amerikanske eggplant parmigiana. Men i en meget nemmere, mere simpel og ikke mindst sundere udgave. Jeg har nemlig droppet at panere og stege aubergineskiverne i olie.

Ingen tvivl om, at originalen smager skønt, men auberginer kan altså virkelig suge noget olie til sig. Derfor lægger jeg som regel i stedet aubergineskiverne på en bageplade og bager dem møre i ovnen. Man kan pensle auberginerne med lidt olie, hvis man synes. Men uanset hvad så er det i hvert fald både nemmere og sundere at bruge ovnen.

>> Se også min bedste opskrift på en skøn og smovset grøntsagslasagne lige her. 

Hjemmelavet eller færdigkøbt tomatsauce.

Hvis man har travlt, så kan man evt bruge 2 glas færdiglavet tomatsauce i stedet for at lave saucen selv. Men det tager nu ikke mange minutter at koge sin egen sauce. Og da der i forvejen er tale om ret simpel aftensmad, så vil jeg til enhver tid anbefale, at man laver saucen selv.

Hører man til de heldige, som har et drivhus og måske ovenikøbet har tomater i drivhuset, så er det bare endnu en grund til at lave saucen selv. I hvert fald hvis man har sået mange tomater. Tomaterne har det med at blive modne nogenlunde samtidigt. Og så kan det indimellem knibe med at få dem alle spist.

Jeg vil derfor foreslå, at man plukker en masse tomater og laver en ordentlig portion hjemmelavet tomatsauce. Tomatsaucen kan fryses ned i passende portioner og gemmes i laaaaang tid. Og så er der til både pizzaer, pastaretter og skønne auberginelasagner langt hen på vinteren.

4.80 fra 5 stemmer

Auberginelasagne med tomat og ost

Bagetid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 auberginer
 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 løg (hakket)
 • ½ liter passata tomater (blendede tomater)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 spsk friskhakket basilikum (eller tørret basilikum)
 • 1 tsk sukker
 • 150 gr revet ost (fx mozzarella)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær auberginerne i tynde skiver og læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Auberginerne skal ikke skrælles først. Drys med salt og bag auberginerne ved 200 °C (varmluft) i ca 10 minutter, til de er svampede og bløde.
 • Imens laves tomatsaucen. Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg og løg heri. Tilsæt passata tomater, hakkede tomater og basilikum og lad saucen simre i 10-15 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
 • Fordel lidt tomatsauce i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 25 cm) og læg aubergineskiver herpå. Kom tomatsauce på auberginerne og drys med revet ost. Fortsæt med auberginer, tomatsauce og revet ost til det hele er brugt. Slut med et lag tomatsauce og revet ost. 
 • Bag auberginelasagnen ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter. Tag lasagnen ud og lad den “sætte sig” et par minutter inden servering – så bliver det nemmere at skære pæne stykker. Pynt evt lasagnen med frisk basilikum og server med friskkogt pasta og lækkert brød, fx hvidløgsbrød.
Passata tomater er blendede tomater, som kan købes på karton eller flaske i stort set alle supermarkeder. De står som regel sammen med de øvrige tomatprodukter. Fordi passatatomater er blendede, giver de en lækker og cremet sauce, men kan man ikke skaffe passata tomater, så brug en ekstra dåse hakkede tomater. Giv evt. de hakkede tomater en hurtig tur med stavblenderen.

Lækker vegetarret.

Auberginelasagnen er kødfri, men der sker altså et eller andet med auberginer, når de tilberedes. Auberginerne giver en god fylde og et lækkert “bid” til retten. Og kombineret med den krydrede tomatsauce og osten synes jeg absolut ikke, at lasagnen mangler kød. Især det sprøde, gratinerede ostelag på toppen af lasagnen er meget lækkert.

Jeg serverer desuden en stor portion friskkogt pasta samt hvidløgsbrød og salat til lasagnen. På trods af navnet indeholder lasagnen jo ikke pasta. Og jeg lover, at herhjemme er der ingen, der går sultne fra bordet. Tværtimod har Morten vist fået en ny favorit, når det kommer til vegetarretterne. Også selvom han stadig snakker om de skønne squashfrikadeller, som vi fik i sidste uge.

 

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jenny
5 år siden

Parmigiana er en af de ting jeg ofte bestiller, også i Italien, men jeg har aldrig oplevet, at der var kød i, kun aubergine, tomat og masser af ost 😛

Camilla
3 år siden

Hej. Først tak for alle dine lækre opskrifter der er et lækkert inspirations indput til mig😊 Dine opskrifter er nemme og skønne sat op👌🏻
I aften skal jeg prøve at lave auberginelasangen🤔 Jeg overvejer at stege bacontern og komme ved og så koge pasta skruer og komme alt i fadet. Tror du det ville fungere?

Raffi
2 år siden

Smager fantastisk ☺️Jeg udvander min aubergine (med salt) inden de kommer i oven 🤫giver en mere lækker aubergine smag 👌

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)