Squash, ærter, spinat, radiser og de første, spæde gulerødder. I år er det som bekendt første gang, at vi har vores egen køkkenhave og lige nu er det som om, at det hele topper. Jeg bruger ærter og spinatbladene som det grønne indslag i stort set alle vores salater, ligesom squash indgår som en fast del af madplanen i de her uger og hvor er det altså bare en luksus, at gå ud i haven og hente de grønsager og krydderurter, som man skal bruge til maden.

Der er ingen tvivl om, at det fantastiske vejr har fået det hele til at gro meget hurtigt og jeg skal snart have sat en ny portion spinat, fordi den første er ved at være gået i stok, men jeg elsker det og planlægger gerne ugemenuen, så vi kan få brugt så mange som muligt at de skønne grønsager fra haven.

Madplan uge 29.

Mandag – Ugen starter simpelt og godt med hjemmelavet kartoffelsalat med kylling og bacon. Sådan en “alt i én” salat, som kan forberedes i god tid og bare skal sættes på bordet, når det bliver spisetid. Jeg serverer gerne salat ved siden af. Nemt og lækkert.

Tirsdag – Ugens fisk bliver lækre, ovnbagte laksefilet’er med sennep og honning. Tilbehøret bliver af den bedste slags, nemlig denne her perlebygsalat med sommergrønt. 

Onsdag – Dagens ret står på fyldte squash i fad med en krydret kødsauce. I det hele taget spiser vi masser af squash i de her uger, for at følge med squashen i haven, men den har tilsyneladende ikke tænkt sig at give op uden kamp. Tilbehøret bliver formentlig kogte ris, men godt brød er også lækkert at suge den krydrede sauce op med.

Torsdag – Verdens nemmeste pizzaer er de her kartoffelpizzaer på tortillabunde, som vi skal have torsdag, og de er altså helt eminent gode med nye, danske kartofler. Tilbehøret bliver formentlig salat eller grønsagsstave med en lækker dip, måske hjemmelavet chili hummus. 

Fredag – Vi skal have en lækker, marineret svinefilet, som jeg køber hos slagteren og tilbereder på grillen – nemt og bekvemt. Derudover skal vi have sommercoleslaw med vindruer, æbler og græskarkerner og måske også en dampet majskolbe. Rigtig sommermad.

Lørdag – Der skal et par gode stykker kød på grillen, formentlig en lækker rød bøf eller lignende. Tilbehøret bliver sweet potato fries eller slet og ret pommes frites af søde kartofler, som jeg er helt vild med og så en skive hjemmelavet bearnaisesmør ovenpå bøffen. Måske også lidt grøn salat – det hører sig vist næsten til sådan en menu.

Søndag – En god, gammeldags klassiker nemlig farserede porrer med sauce og kartofler. Jeg ved, at man mange steder får hvid sauce til de farserede porrer, men jeg er vokset op med brun sauce, så det skal vi selvfølgelig også have.

Ugens lækkeri – Det er efterhånden slut med jordbærrene for i år, men så er det jo godt, at vi i stedet kan glæde os over hindbærrene og med de sene sorter, som efterhånden er blevet avlet frem, så har vi faktisk mulighed for at have hindbær i haven helt indtil frosten sætter ind. Herhjemme er vi vilde med hindbær og en af favoritterne er disse her hindbær med chokolade. En uhyre simpel men meget lækker lille snack.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)