Så blev det endelig tid til at afprøve et pull apart pizza brød. Lige siden jeg første gang lavede det her pull apart brød med ost og hvidløg, har jeg haft lyst til også at prøve en pizzainspireret version og forleden dag fik jeg så langt om længe gjort noget ved sagen.

Jeg havde købt en pakke mini pepperoni og jeg må ærligt og indrømme, at jeg synes, at de små skiver er ubeskriveligt nuttede. Faktisk var jeg i flere år voldsomt irriteret på alle de amerikanske opskrifter, hvor der konstant anvendes mini pepperoni, så nu hvor vi også kan få mini pepperoni herhjemme, skal det sandelig også udnyttes. Ikke dermed sagt, at man ikke kan bruge helt almindelig pepperoni, som skæres i mindre tern og bryder man sig ikke om pepperoni, så kan der også bruges skinke eller andre former for kød, som man kan lide på sin pizza.

Der er ikke tomat i brødet og jeg tror faktisk også, at det ville blive noget snask, hvis jeg havde smurt tomatsauce på dejen, inden brødet blev samlet. Til gengæld er der masser af ost, som trænger ind i brødet under bagningen og giver et lækkert og svampet resultat. Vil man gerne have tomatsmagen for ligesom at fuldende “pizzaoplevelsen”, så kan man dyppe brødstykkerne i en god, hjemmelavet tomatsauce, efterhånden som man brækker dem af brødet. Man kan også eksperimentere med at fordele grofthakkede, soltørrede tomater i dejen eller sammen med det øvrige fyld. Herhjemme er det kun mig, som spiser oliven, for ellers havde det været oplagt også at tilføje en håndfuld grofthakkede oliven til ost og pepperoni og en anden gang vil jeg måske komme oliven i halvdelen af brødet.

Nogle gange kan det være svært kun at beskrive en proces i ord, så herover har jeg lavet en lille billedguide som supplement til opskriften. I virkeligheden er det ret simpelt at lave et pull apart brød og kan man lave pizzasnegle, så kan man også lave sådan et brød. Det færdige brød skal helst se lidt rustikt ud, så det er ikke så vigtigt, om dejen stables pænt eller fyldet ligger lige og det færdige resultat er bestemt indsatsen værd. Lunt og lækkert brød med smeltet ost, pepperoni og basilikum, som brækkes af i store, lækre lunser. Så er det svært ikke at blive en lille smule lykkelig.

Jeg bagte brødet forleden dag, hvor det var så frygtelig varmt og det endte faktisk med, at vi helt droppede den planlagte aftensmad og i stedet spiste pull apart pizza brødet. Jeg havde et par majskolber, som blev dampet og derudover var der en rest grillet kylling – 2 lår og 2 stykker bryst. Desuden skar jeg gulerødder, radiser, agurk og peberfrugter i stave og serverede dem med hjemmelavet chilihummus fra køleskabet og på trods af den lidt sjove blanding, så endte det faktisk med at blive et ret lækkert og ikke mindst hyggeligt måltid. Lige hvad vi havde lyst til på sådan en varm sommerdag.

Pull apart pizza brød med pepperoni.

2,5 dl vand, lillefingervarmt

25 gr gær

1 tsk groft salt

1 tsk sukker

1 spsk olie

400 gr hvedemel + lidt til udrulning

2 spsk olie

100 gr revet mozzarellaost

100 gr revet cheddarost

100 gr pepperoni (evt. mini pepperoni)

frisk basilikum – tørret basilikum kan også bruges

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, 1 spsk olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. Beklæd en franskbrødsform med bagepapir (min form måler 10 x 25 cm). Rul dejen ud til et rektangel (ca 25 x 40 cm) på et meldrysset brød. Pensl med olie og fordel herefter ost, pepperoni og basilikum på dejen. Skær dejen ud i firkanter, der passer nogenlunde med størrelsen på franskbrødsformen – jeg fik 24 firkanter på ca 6 x 6 cm.

Stabel dejfirkanterne ovenpå hinanden 4-6 stykker ad gangen og placer dem på højkant i brødformen – stil evt. formen på skrå i starten, så dejfirkanterne ikke så nemt vælter. Se evt. billeder af processen herover. Når formen er fuld, kan dejen nemt holde sig selv. Er der faldet lidt ost og pepperoni af undervejs, så saml det sammen og drys det på toppen af brødet. Lad brødet hæve tildækket i 30 minutter og bag det ved 180 grader (almindelig ovn – ikke varmluft) i ca 30 minutter, til skorpen er gylden og brødet gennembagt.

Server gerne brødet lunt – evt. med en hjemmelavet tomatsauce til at dyppe i. Brødet kan fryses og lunes inden servering, men det er bedst, når det er friskbagt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)