Grønsager med senneps-flødesauce

4 kommentarer
Sauce/dip/dressing, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Selvom vi helt naturligt spiser mere koldt tilbehør og salater til grillmaden i det her skønne sommervejr, så sker det også ofte, at vi supplerer salaterne med lidt varmt tilbehør. Grillede majskolber, dampede asparges og ristede gulerødder med timian hører til blandt favoritterne, men der skal sandelig også være plads til fornyelse.

Og fornyelse blev det så til forleden dag, hvor jeg dampede en ordentlig portion sommergrønsager, som blev serveret med en cremet senneps-flødesauce – en kombination som ganske enkelt var helt eminent. Fadet blev nærmest slikket og jeg kan godt afsløre, at det er længe siden, at vi har sat en så stor portion grønsager til livs til aftensmad – jeg havde faktisk regnet med rester til dagen efter, men det blev der ikke noget af i denne omgang.

Da Morten først indenfor de senere år er begyndt at spise sennep og stadig ikke bryder sig om de alt for stærke varianter, eller mad som smager for kraftigt af sennep, har vi gerne en yellow french mustard stående. Det er en relativ mild sennep og den valgte jeg at bruge til saucen, men en sød sennep kan også bruges, hvis saucen skal holdes i den milde ende. Jeg smagte løbende saucen til, så jeg var helt sikker på, at smagen blev perfekt afbalanceret og at senneppen ikke blev alt for dominerende og selvom Morten var noget skeptisk til at starte med, så endte han med at være ret vild med resulatet. Nogle gange er det vist nærmere ordet “sennep”, der virker afskrækkende, fremfor selve smagen.

Vi stegte et par saftige karbonader på grillen – uden panering – som vi fik til grønsagerne og sennepssaucen. Et perfekt og sommerlækkert alternativ til de klassiske stuvede ærter og gulerødder, som man ofte spiser til karbonader. Udover karbonader er jeg sikker på, at sommergrønsager og sennepsflødesaucen vil passe helt perfekt til en kogt skinke/hamburgerryg eller en grillet svinemørbrad og det samme med grillede koteletter, medister eller en god, gammeldags frikadelle, så der er ret mange muligheder. Desuden forestiller jeg mig, at senneps-flødesaucen også vil være et hit til ovnbagte rodfrugter, så det skal helt klart prøves, når vi kommer hen på efteråret og rodfrugterne igen kommer i sæson.

4.67 fra 3 stemmer

Grønsager med senneps-flødesauce

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr gulerødder
 • 1 bundt grønne asparges
 • 250 gr ærter
 • 1 spsk olie
 • 1 løg (finthakket)
 • 2 spsk hvedemel
 • dl fløde (madlavnings- eller piskefløde)
 • 1 dl mælk
 • 1 spsk sennep (eller efter smag)
 • citronsaft
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Bræk den nederste træge del af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog gulerødderne i 3-5 minutter, til de er møre men stadig har bid. De sidste par minutter af kogetiden tilsættes asparges og ærter. Hæld vandet fra grønsagerne og hold dem varme.
  Imens laves saucen. Varm olien op i en gryde og svits løget heri uden at det tager farve. Drys hvedemel i gryden og rør rundt, så melet fordeles. Hæld fløde og mælk i gryden og rør rundt. Bring saucen i kog og lad den koge et par minutter, så saucen tykner. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes yderligere med maizena eller en meljævning. 
  Smag saucen til med sennep og citronsaft, salt og peber. Anret de varme grønsager på et fad og hæld saucen over. Pynt evt. med friskhakket persille.
I stedet for at hælde saucen ovenpå grønsagerne kan man også vende grønsagerne i saucen, så det bliver lidt hen i retning af stuvede ærter og gulerødder. 
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bente Olsen
5 år siden

Super lækker sovs, vi serverede retten med hamburgerryg for vores gæster, det var et hit. Tak for en god blog og super opskrifter?

Conni
5 år siden

Kan jeg bruge en jævning til sovs, f eks Marizena?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)