Squashfrikadeller.

26 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

De fleste, der har haft squash i haven, ved, at næsten uanset hvor lidt grønne fingre man har, så kan det stort set ikke lade sig gøre at fejle med sådan en plante. Den er lille, men udbyttet er stort. Faktisk kan man ofte i løbet af relativ kort tid forsyne både venner og familie med de skønne, grønne sager. Og glemmer man at høste et par squash, så kan de i løbet af ganske få dage vokse sig til nogle gevaldigt store basser.

Normalt er jeg vældig glad for at skære squash i skiver, pensle med lidt olie og drysse med salt og peber og så grille dem kort. Helt perfekt tilbehør til sommermaden. Det er også lækkert at lave farserede squash med fyld af lækkert, krydret fars, men når squash bliver så store som disse her, så foretrækker jeg at rive dem. Da det trods alt er begrænset, hvor mange squashkager og squashboller vi kan spise, så måtte jeg finde på noget andet at bruge den revne squash til og derfor har jeg i dag lavet en ordentlig portion squashfrikadeller.

Squashfrikadeller eller squashklatter, som de vel også kan kaldes, er uhyre simple at lave og de er helt perfekte som grøn hovedret eller som lækkert tilbehør til kødretter og grillmad. Squash i sig selv er jo ikke vanvittigt fyldt med smag, så det er en god idé at sørge for at tilsætte masser af smagsgivere til “farsen”. Jeg skelede lidt til min opskrift på sprøde og krydrede selleribøffer og brugte revet løg, hvidløg og en håndfuld revet ost, som både bidrog med smag og var med til at binde farsen sammen under stegningen. Jeg droppede chili for at få “den rene” smag frem, men en anden gang kunne jeg sagtens forestille mig, at bruge en friskhakket, rød chili og jeg tænker også, at det vil være godt med en håndfuld krydderurter fra haven.

Squashfrikadellerne blev stegt i lidt olie på en varm stegepande, men de kan også lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og steges gyldne i ovnen. Frikadellerne kan spises både varme og kolde, så lav evt. en god stor portion og tag et par stykker med i madpakken eller i picnickurven. Selv kunne jeg ikke dy mig for at napse et par af de lune frikadeller, da de var helt nylavede, så de må gøre det ud for eftermiddagens mellemmåltid.

Resten af frikadellerne spiser vi som tilbehør til aftensmaden i aften, hvor menuen sjovt nok står på disse her squashruller i fad med ost og tomat og frisk pasta til. Man må da sige, at vi får dækket vores grønsagsindtag og spist nogle squash i dag men pyt med det, for det er heldigvis superlækker mad. Overvejer desuden lidt at lave et indlæg med alle mine bedste squash-opskrifter, for der må da være andre en mig derude, der “løber om kap” med en squash.

4.74 fra 15 stemmer

Squashfrikadeller

Samlet tid35 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 2 squash (ca 700 gr)
  • 2 tsk groft salt
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 æg
  • 50 gr revet ost (fx mozzarella)
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 gr havregryn
  • 1 spsk hvedemel (kan udelades)
  • salt og peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Riv de 2 squash groft og kom dem i en skål. Drys salt over og lad det stå i 15 minutter.
  • Vrid squashen imellem hænderne, så overskydende væde presses ud og kom den vredne squash i en skål.
  • Tilsæt hvidløg, løg, æg, revet ost, bagepulver, havregryn og evt. hvedemel, hvis farsen skal have lidt hjælp til at binde sammen. 
  • Krydr med salt og peber (husk at der allerede er tilsat salt til squashen) og lad farsen trække i ca 10 minutter.
  • Form squashblandingen til 10 frikadeller.
  • Varm olien op på en stegepande og steg frikadellerne et par minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
  • Server squashfrikadellerne med kartofler eller salat og creme fraiche dressing.
  • Bliver der rester, kan frikadellerne holde sig i 4-5 dage på køl og spises kolde eller genopvarmede. De kan desuden fryses.
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
sara
4 år siden

En af vores favoritsalater i sommeren er:
Revet squash (på julienne-jern og uden midten, så det ikke er smattet)
Ærter (optøede eller friske)
Smuldret feta

Det er så lækkert – og nemt! 🙂

Ayoe
4 år siden

Vi har også løbet om kap med vores squash her i sommerens løb. Squash lasagne er godt og jeg er ret glad for meget tynde skiver (gulerodskrælleren) man lader ligge 15 – 20 med lidt olie, eddike og krydderier. Når de bliver råsyltet på denne måde kan man smide dem i salat eller spise dem som de er,ved siden af kød/fisk

Christina
1 år siden
Svar  Ayoe

5 stars
Super super lækre
Dog uden hvidløg – men er allerede igang med 4 potion ❤️

Grethe
4 år siden

Havde lige en 3 kg squash og faldt over denne opskrift på squash frikadeller. De smagte bare Så godt, super lækre. Den vil jeg helt sikkert bruge igen😊

Kirsten
3 år siden

Hej,når du skriver 2 squash hvor meget vejer de når du har revet dem.

Rosa Svane
3 år siden

Min mand og datter som ikke er begejstrede for mine vegetariske lyster, skamroste de her squashdeller. Så stor ros herfra ❤

Hanne Frederiksen
11 måneder siden

5 stars
Super lækre. Familien beder om flere. Dog bløde i konsistens. Må nok arbejde på mindre væde i squashen.
Tak. 🙂

Karin
3 år siden

Du skriver at de også kan komme i ovnen – hvor lang tid skal de have der og ved hvilken temperatur?
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at dyrke squash i haven – men er der noget som jeg skal være opmærksom på og den sort du dyrker hedder den noget specielt?

Christina
1 år siden

5 stars
Virkelig dejlig opskrift. Jeg havde ikke mozzarella og brugte istedet cheddar. Det er nok ikke den bedste ide, det blev lidt kvalmende. Dagen efter tog jeg en kold delle på rugbrød, hold nu op det var lækkert. Jeg skal så meget have squash i haven til næste år.
Tak for inspiration.

Philip
1 år siden

Hej.
Hvordan undgår du at de bliver ‘rå’ i midten?
Hvad er kunsten med vegetariske deller? Jeg synes ofte jeg får lavet dem så at de er lidt rå. Denne gang fik de 10 minutter på hver side ved komfur 3/6 – 4/6, og alligevel er de for ufærdige indeni, selvom de er mørkere udenpå end de afbillede. Trykker du dem helt flade, når du steger dem?
Mvh Philip

Mia Kobbernagel
1 år siden

4 stars
Selv tilføjer jeg persille. Prøv også half and half med fintrevne gulerødder.
En squash ret jeg ofte laver spagetti, hvor en tredjedel af spaghettien er squash revet på spiraljern. Kog spaghettien næsten al dente, smid så squashen i og lad den koge med det sidste minuts tid. Drys med ristede champignon, persille og parmesanost. Eller bolognese 👍🍀

joan kvist olsen
1 år siden

Super god opskrift.!!!
I stedet for havregryn putter jeg kikærtemel i, det krydre også “dellerne”

Iben Jensen
10 måneder siden

5 stars
De bedste “deller” jeg endnu har prøvet!
Laver altid kæmpe portioner, så får børnene en portions til fryseren, og jeg bruger dem som snacks i et par dage.
Har også serveret dem, som dagens vegetar i cafeen, på min tidligere arbejdsplads . Både som sandwich og som dagens ret. Alle elsker dem❤️

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)