Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 32…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi august – vores sommerferie nærmer sig efterhånden og det betyder også, at vores “roadtrip” rundt i Californien rykker tættere og tættere på. Planlægningen og de fleste forberedelser er efterhånden helt på plads og vi er ved at være godt spændte, men vi rejser nu ikke før d. 20. august.

Noget andet der nærmer sig er Mortens fødselsdag og det er faktisk lige rundt om hjørnet, for han har allerede fødselsdag i den kommende uge. Det er nu ikke fordi, at han fylder rundt eller noget andet særligt, men derfor skal han sandelig fejres af familie og venner alligevel og mon ikke, at der også skal bages et par lækre kager? Jeg har i hvert fald planlagt at lave en portion nøddehorn og opskriften ligger klar under “ugens lækkeri” nederst i madplanen.

Madplan uge 32.

Mandag – Vi lægger ud med en let og lækker salat og denne her tomatsalat med mozzarella og syltede rødløg er virkelig er skønt bud på en lækker måltidssalat, som sagtens kan fungere som selvstændig hovedret. Jeg regner med at servere lidt godt brød til salaten.

Tirsdag – Retter som bare skal samles i et fad og efterfølgende tilberedes i ovnen er altid et hit hjemme hos os og denne her kylling i fad med pasta, tomat og ost er bestemt ingen undtagelse. Fyld bare de grønsager i fadet, som alligevel ligger i grønsagsskuffen og keder sig og overvej også at lave en blandet salat som tilbehør. Nemt og lækkert.

Onsdag – Der er godt nok tale om en af de mere simple opskrifter, men de her spinatpandekager med skinke og ost er ikke desto mindre en af livretterne herhjemme. Ikke mindst med lidt grønt eller salat ved siden af. Lige nu bruger jeg spinat fra haven, som jeg damper og efterfølgende hakker, men frossen, optøet spinat kan også sagtens bruges og skal nok give fine, grønne “Skipper Skræk” pandekager.

Torsdag – Det er alt for længe siden, at vi sidst har fået broccolisalat, så nu skal det være. Torsdagsmenuen står derfor på en portion helt klassiske frikadeller og denne her skønne broccolisalat med bla.a æbler, vindruer og bacon. Hvis man synes, kan man jo servere en eller anden form for kartofler ved siden af.

Fredag – Denne her tacosalat i sprødbagt tortillakurv ser ikke bare vældig fin ud – den smager også virkelig godt og så er det heldigvis ret nemt at lave de sprødbagte tortillakurve i ovnen. En lidt anderledes måde at få tex mex på end de klassiske tacoskaller.

Lørdag – Der skal gode, marinerede spareribs fra slagteren på grillen og tilbehøret bliver hjemmelavet coleslaw. Måske også en portion ovnfritter, lavet af store kartofler skåret i stave, vendt med olie og salt og bagt sprøde og gyldne i ovnen. Det må tiden vise. Alternativt bliver det vist bare lækkert brød.

Søndag – Jeg glæder mig allerede til søndag, hvor vi skal have en helt klassisk smørstegt rødspætte med nye kartofler og persillesauce – rigtig sommermad og eftersom vi endnu ikke har fået stegt rødspætte i løbet af sommeren, må det vist efterhånden være på tide.

Ugens lækkeri – Morten har fødselsdag og det skal selvfølgelig fejres med familie og venner. Der skal bages lækre kager og selvom jeg endnu ikke er helt færdig med planlægningen, så er det i hvert fald helt sikkert, at de her hjemmebagte nøddehorn med chokolade kommer på bordet.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
maibritt Jørgensen
5 år siden

hej anne. hvorfor kan man ikke læse opskrifterne?