Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Amerikansk apple pie.

5 kommentarer
Desserter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg havde egentlig en hel del forskellige planer for dagen i dag. Men da vi vågnede i morges, styrtede regnen ned og da de fleste af mine planer var udendørs, er det i stedet blevet til en hyggelig indedag. Og da det nu alligevel både har rusket og regnet udenfor vinduerne, så var det jo helt oplagt at bage en kage og valget faldt på en rigtig amerikansk apple pie.

Se også – Donuts I Gammeldags æblekage I Rabarbertærte

Jeg har ikke tidligere prøvet at lave apple pie, men kagen har efterhånden stået på min liste i flere år. Og jeg er virkelig glad for, at jeg endelig fik den afprøvet, for hold da op hvor er den bare lækker. Sprød udenpå, lun og lækker indeni og med masser af møre æblestykker, lækker kanelsirup og så en klat iskold creme fraiche på toppen. Vaniljeis eller flødeskum er med garanti også lækkert til kagen, men jeg foretrækker creme fraiche og det var altså helt perfekt med sådan et lunt stykke tærte til en kop varm te, da Morten kom fra arbejde. Resten af kagen spiser vi i aften og jeg glæder mig allerede.

Jeg har lavet en såkaldt double crust apple pie, hvilket vil sige, at der både er bund og låg på tærten, så æblerne ligesom kapsles inde i skøn, sprød dej. Da vi som bekendt kun er 2 herhjemme, har jeg brugt min mindste tærteform, som er 20 cm i diameter, men det blev alligevel til en pæn stor pie, som jeg er sikker på, vil kunne række til 4-6 personer. Har man en større tærteform, så vil jeg nok overveje at gange opskriften op og lave dobbelt portion eller i hvert fald halvanden gang, da det er vigtigt, at der er dej nok til både bund og top.

Jeg tilføjede 1 spsk kartoffelmel til æblefyldet, inden jeg kom det i tærten, hvilket gav en lækker tyk æble- og kanelsirup, som ligesom samlede sig omkring æblerne under bagningen. Har man ikke kartoffelmel, så kan det formentlig godt udelades. Der er dog ingen tvivl om, at det lige hjælper med til at jævne saften fra æblerne, som siver ud i bunden af tærten under bagningen, så det hele bliver knapt så flydende og mørdejen holder sig lækker sprød.

4,37 fra 11 stemmer

Æbletærte (apple pie)

Hvile- og bagetid1 time 15 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

 • 250 gr hvedemel (+ lidt til udrulning)
 • 100 gr koldt smør
 • ½ tsk salt
 • 2 spsk sukker
 • 4-5 spsk vand

Æblefyld

 • 5 store æbler (ca 900 gr)
 • 100 gr sukker
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 spsk kartoffelmel
 • 20 gr smør
 • sammenpisket æg og 1 spsk sukker til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt salt, sukker og vand og saml hurtigt dejen med fingrene.
 • Bruger man en køkkenmaskine kommes alle ingredienserne i skålen og dejen samles med med K-spaden.
 • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter. 
 • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i grove både. Kom dem i en skål med sukker kanel og kartoffelmel. Vend æblebådene rundt, så de alle er dækket af kanelsukker. 
 • Del den afkølede dej i to halvdele og rul dem ud i 2 cirkler (3-4 mm tykkelse) på et meldrysset bord. Beklæd en letsmurt tærteform (ca 20 cm i diameter) med den ene cirkel og skær kanterne til med en kniv.
 • Fyld æblefyldet i tærtebunden og fordel ca 20 gr smør i små klatter ovenpå æblerne.
 • Læg den anden dejcirkel over æblerne som låg og pres kanterne godt sammen - brug evt. en gaffel. Skær overskydende dej væk og rids et par slidser i dejen, så dampen kan slippe ud under bagningen. 
 • Pensl overfladen med sammenpisket æg og drys med sukker. Er der dej til overs, så lav evt. et par blade som pynt.
 • Bag tærten ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i 30-40 minutter, til overfladen er fint gylden.
 • Afkøl tærten på ovnristen og server den lun med vanilleis, creme fraiche eller flødeskum. 

 

Se også - 

 

Hjemmelavede donuts.

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anna
5 år siden

hej Anne-Kathrine
Tak for mange gode opskrifter, jeg glæder mig specielt til at få din morgen æble havre-crumble igen nu det bliver køligere mums.

Ved du om man kan bruge maizena istedet for kartoffelmel i æblepien ? Det er nemlig ikke så nemt at opstøve kartoffelmel her hvor jeg bor.
Har lige været på ferie i Canada, vi købte de samme tærter i æbleplantagerne der, og med blåbær i plukselv butikkerne , mums altså, glæder mig sådan til at prøve din opskrift
PS med fersken er den også helt vild lækker 🙂

Anna
5 år siden

Havde ikke lige set dit svar, tak for det 🙂
Ja det var samme tanker jeg gjorde mig ang saften i sådan en lukket tærte hvor væden ikke fordamper under bagning, det er derfor jeg aldrig har lavet en 🙂
Men nu du har turdet tror jeg også godt jeg tør 🙂
Tester lige med maizena 🙂

Hav en dejlig Week End

Ulla
2 år siden

Fulgte opskriften til punkt og prikke, men æblerne mørnede ikke tilstrækkeligt under bagning, så det var halvrå æblestykker i en ellers lækker tærte