Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 38…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Dage med sol og blå himmel og dage med regn og blæst. Efteråret er ubetinget min yndlingsårstid og jeg nyder det skiftende vejr og de mange skønne råvarer, som nu igen er i sæson. Nu er det tid til græskar, varme tæpper, kaffe i solkrogen på terrassen, æbler og pærer i haven, stearinlys, svampe, efterårsfarver i skoven, fugletræk på søen, tykke trøjer, pumpkin spice latte, suppe og meget mere – kort sagt hygge med hygge på og selvfølgelig også en masse lækker og hyggelig aftensmad.

Madplan uge 38.

Mandag – Ugen starter med god gammeldags mormor-mad, vi skal nemlig have stuvet spidskål og frikadeller og mon ikke også, at jeg koger en kartoffel ved siden af. Jeg laver en ordentlig portion frikadeller, så er der også til aftensmad tirsdag.

Tirsdag – Resten af frikadellerne fra mandag ryger i en portion hjemmelavede frikadellesandwiches med masser af rødkål og hjemmelavet agurkesalat. Måske også et par ristede kartofler ved siden af – det kommer lidt an på, hvor sultne vi er. Lagen fra agurkesalaten gemmer jeg til fredag, hvor vi igen skal have hjemmelavet agurkesalat – den kan sagtens bruges 2 gange.

Onsdag – “Ugens fisk” bliver denne her lækre og cremede pastasalat med tun og masser af grønt, som jeg fik øje på forleden dag, da jeg bladrede igennem opskriftsarkivet. Det er jo bare alt for lang tid siden, at vi sidst har fået den, så jeg glæder mig. Bliver der rester, er den også god i madpakken.

Torsdag – Vi har jo officielt taget hul på efteråret og selvom vi venter med de lidt tungere vintersupper, så synes jeg altså godt, at vi så småt kan begynde med supperne. I denne uge bliver det denne her skønne gulerodssuppe med chili og appelsin, som er en helt perfekt sensommersuppe.

Fredag – Weekenden indledes med en rigtig fredagsmenu, som jeg husker den, fra jeg var lille. Helstegt kylling med brun sauce, hasselback kartofler og agurkesalat. Egentlig tror jeg ikke, at vi fik det så tit, men jeg husker duften af kyllingen, som stegte i ovnen, og “følelsen af fredag” og en lang weekend, som ventede forude.

Lørdag – Vi skal have en lækker marineret flanksteak og den skal altså på grillen, så jeg håber, at vejret arter sig sådan nogenlunde. Tilbehøret bliver de her bearnaisekartofler i fad og formentlig en eller anden form for grøn salat. Overvejer desuden at komme en håndfuld halve tomater på grillen – grillede tomater er så lækkert til oksekød.

Søndag – Resten af kyllingen fra fredag skal bruges til det her lækre pastafad med kylling, broccoli og mornaysauce. Altid et hit herhjemme, hvor vi er vilde med broccoli i alle afskygninger.

Ugens lækkeri – Jeg prøver at holde lidt igen med sukker, slik og kager her efter ferien, så i løbet af ugen vil jeg bage en portion af de her lækre – og lidt sundere – müslicookies. De er helt perfekte til den lille (lækker)sult og gode til en kop varm te om eftermiddagen. Også et hit i madpakken.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Dorthe Faurholt
5 år siden

Du er da fantastik og fuld af energi og meget oppe på dupperne. Jeg elsker dine opskrifter laver faktisk hele ugen madplan efter din. Går også tilbage i ugerne (madplan) og komponerer den, så det er helt suppert. Tusind tak Anne-Kathrine