Madplan for uge 39…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Uge 38 kom og gik og lige om lidt tager vi så hul på uge 39. Endnu en – forhåbentlig – skøn efterårsuge, som jeg vil fylde med dejlige oplevelser og lækker mad. Den første del af ugen er nemlig sat af til en tur til Belgien, for Morten har et nyt projekt udenfor Bruxelles og i stedet for at sidde tilbage herhjemme, tager jeg computeren under armen og tager med ham.

Det betyder, at vi ikke følger ugens madplan før fra på torsdag, men jeg har selvfølgelig fundet nogle skønne efterårsretter frem, som jeg håber at I vil tage godt imod og måske lade Jer inspirere af. Og bloggen står selvfølgelig ikke stille, selvom jeg ikke lige sidder herhjemme – når Morten kan arbejde i Belgien, så kan jeg sørme også.

Madplan uge 39.

Mandag – Æbleflæsk med timian. En rigtig efterårsklassiker, som jeg absolut skal have mindst et par gange i løbet af æblesæsonen og selvfølgelig også til jul. Vi spiser æbleflæsk lunt på godt, nybagt rugbrød.

Tirsdag – Det er sæson for porrer og i butikkerne ligger der store bunker af billige, flotte grønne og hvide stængler. Det er oplagt at bruge et par stykker til en lækker porretærte med bacon og tomat.

Onsdag – Jeg var allerede inde på det i sidste uges madplan – det er officielt suppetid og selvom vi holder igen med de kraftige vintersupper, så nyder vi de lækre sensommer- og efterårssupper. I denne uge bliver det suppe af søde kartofler med chili og hvidløg og godt brød ved siden af.

Torsdag –  Svenske kødboller med flødesauce. Den elskede klassiker, som vi i Danmark måske bedst kender fra Ikea. Jeg mener, at kødbollerne bør serveres med hjemmelavet kartoffelmos, men kogte kartofler kan nu også gøre det. Jeg laver en ekstra stor portion kartoffelmos, når jeg er i gang, så er der til lørdag.

Fredag – Weekenden skydes i gang med en rigtig engelsk livret, nemlig hjemmelavet fish ‘n’ chips. Vi kommer tilsyneladende vidt omkring i denne uges madplan. Fisken serveres selvfølgelig med fritter og så måske en hjemmelavet remouladedip, selvom det ikke just er engelsk.

Lørdag – Og vi bliver i England, for lørdag aften skal der shepherd’s pie med chorizo og oksekød på bordet. Godt nok har jeg lært, at shepherd’s pie er med hakket lam og laver man retten med oksekød, hedder det en cottage pie, men de fleste har nok en ide om, hvad der skal på menuen. Lækker, krydret kødsauce i et fad, som dækkes med et låg af kartoffelmos og bages i ovnen. Mums.

Søndag – Og ugen slutter i Italien med en skøn pastaret, nemlig gratineret tortellini i tomatsauce. Friske tortellini i en lækker, krydret tomatsauce med sprødt låg af rasp og ost. Nemt og godt.

Ugens lækkeri – Det er godt nok ikke så længe siden, at jeg sidst bagte kokosmakroner, men både Morten og jeg har haft lyst til dem flere gange siden, så nu skal der altså laves en ny portion. Heldigvis er opskriften super nem og med ganske få ingredienser.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jette Sauerberg
4 år siden

Hej Jeg synes du har en fantastisk blog, som jeg gerne ville følge, hvis det ikke var for de sindssygt mange reklamer, du har.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)