Så nåede vi slutningen af september og fra starten af næste uge hedder det oktober. Jeg synes, at vi har haft en fantastisk september, som både har budt på sol og blå himmel og regn, blæst og gråvejr og ovenpå den dejlige sommer, er det faktisk helt okay, hvis efteråret for alvor begynder at vise sig nu. Vi har trods alt tanket godt op med solskin og varme.

Madplanen for uge 40 byder på skønne gryderetter og et par klassikere og så glæder jeg mig ikke mindst til “ugens lækkeri”, som er en portion skønne snickerskugler, jeg længe har haft planer om at lave.

Madplan uge 40.

Mandag – Vi starter ugen med en rigtig efterårs- og vinterret, nemlig chili con carne. Jeg er ret glad for chili con carne og skifter som regel imellem at bruge oksekød og kylling – i denne uge bliver det chili con carne med kylling og tilbehør af ris, tortillachips og måske lidt avocado eller lignende topping. Jeg laver en god stor portion, så der også er til tirsdag.

TirsdagBagte kartofler med fyld af chili con carne og salatgrønt. Dejlig nem aftensmad men derudover så smager chili con carne også bare forrygende i bagte kartofler.

Onsdag – Menuen står på pasta i flødesauce med bacon og ærter – en af vores mange livretter og en af de retter, hvor jeg altid er nødt til at passe på, at jeg ikke spiser for meget og får ondt i maven, for det smager altså virkelig godt.

Torsdag – Klassisk, svensk pølseret med tomat og paprika – også selvom svenskerne tilsyneladende aldrig har hørt om retten. Jeg kommer godt med løg, kartofler og gulerødder i gryden, hvilket jeg kun kan anbefale, men man kan jo gøre, som man synes.

Fredag – Weekenden skydes i gang med en lækker thaisuppe med kylling og nudler, som vi ikke har fået i meget lang tid, så nu skal det gøre godt med lidt thaimad. Lige denne her suppe plejer jeg faktisk at servere uden yderligere tilbehør i form af brød eller lign, for der er ret meget fyld i suppen.

Lørdag – Da vi i starten af ugen var en tur i Belgien, var der muslinger på menukortene på stort set alle restauranterne. Vi nåede heldigvis at få en stor portion lækre, blåmuslinger med hvidvin, men de har fortsat spøgt i baghovedet lige siden, så nu sætter jeg moules frites på lørdagsmenuen. Jeg glæder mig allerede.

Søndag – Denne uges søndagsmenu står på farserede porrer med brun sauce og kartofler. Mormormad når det er allerbest og samtidig en rigtig efterårsret, som smager skønt netop nu, hvor porrerne er i sæson.

Ugens lækkeriSnickerskugler. De skønneste hapsere, som faktisk er lavet helt uden tilsat sukker og halløj. Jeg har længe haft planer om at lave en portion, så der var lidt at “nippe” af i køleskabet. I denne her uge skal det være.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)