For snart en del år siden, så Morten og jeg et program fra Svinkløv Badehotel, hvor man blandt andet fik vist, hvordan hotellets berømte valnøddelagkage laves. Programmet var et af de mange, fine sommerprogrammer, som Anne Hjernøe og Anders Agger laver hvert år, og lige siden har jeg haft lyst til at begive mig ud i den berømte lagkage, men af en eller anden grund er jeg altid kommet fra det, når der var anledning til at lave lagkager.

For nylig fik jeg dog chancen og det blev altså så stor en succes, at jeg kun kan beklage, at jeg ikke tidligere har fået taget mig sammen. Anledningen var min onkels runde fødselsdag og da han er ungkarl, tager jeg gerne lidt godt med til kaffen, når han fylder år. Denne gang havde jeg, udover lagkagen, også lavet denne her kagemand af kanelkage og desuden fyldt en kagedåse med hjemmebagte specier til den kageglade fødselar, men det var uden sammenligning valnøddelagkagen der løb med de største smil og komplimenter blandt samtlige gæster.

Da det efterhånden er en del år siden, at jeg så programmet fra Svinkløv Badehotel, måtte jeg lige søge lidt på nettet, men så dukkede opskriften heldigvis også hurtigt frem uden problemer. Dog med et par variationer og jeg må indrømme, at jeg faldt for en opskrift, hvor valnødderne først blev vendt i karamel, så de blev knasende sprøde, inden de blev hakkede og kom i kagen. Den udgave kunne jeg simpelthen ikke stå for, så mine valnødder blev karamelliserede, men foretrækker man den helt originale udgave, så skal nødderne blot hakkes groft.

Kagen er i øvrigt supernem at lave – i virkeligheden drejer det sig jo blot om flødeskum blandet med hakket chokolade og valnødder og så lagt sammen med lagkagebunde, men den smager altså helt fantastisk. Desuden skal den faktisk helst laves, dagen før den skal spises, så den kan nå at blive rigtig lækker og samle masser af smag. Den er derfor oplagt at servere til fester og fødselsdage, hvor man gerne vil forberede så meget som muligt i forvejen.

Øverst på kagen skal der kaffeglasur og den let bitre glasur klæder den søde kage helt eminent godt, så det vil jeg stærkt anbefale, også selvom man ikke er den store kaffedrikker. Selv drikker jeg stort set aldrig kaffe og slet ikke ren kaffe, men jeg kunne alligevel ikke komme udenom, at glasuren passede perfekt til kagen. Jeg lavede i øvrigt glasuren på flormelis, som blev tilsat en lille espresso, indtil konsistensen var passende. Har man ikke en kaffemaskine, som kan lave espresso, så kan man i stedet bruge Nescafé, som opløses i lidt kogende vand og blandes med flormelis til en passende konsistens og faktisk er den originale opskrift med Nescafé.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Valnøddelagkage

Samlet tid35 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 100 gr sukker
 • 125 gr valnødder (+ ekstra til pynt)
 • 125 gr mørk chokolade
 • 7 dl piskefløde
 • 3 stk lyse lagkagebunde
 • 1 lille espresso (eller 2 tsk Nescafé)
 • flormelis

Fremgangsmåde

 • Kom sukkeret på en pande og smelt det til gylden karamel over svag/jævn varme.
 • Vend valnødderne rundt i karamellen og hæld derefter de kandiserede valnødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle.
 • Når nødderne er afkølede hakkes valnødder og chokolade groft. 
 • Pisk fløden til skum og vend de hakkede valnødder og chokolade i flødeskummet.
 • Læg en lagekagebund på et fad og fordel halvdelen af flødeskummet på bunden. Læg bund nr. 2 ovenpå og gentag med resten af flødeskummet. Afslut med den sidste bund og glat kanten af kagen pænt med en spatel eller kniv. 
 • Rør en lille espresso (eller 2 tsk Nescafé blandet med lidt vand) sammen med flormelis til en tyk glasur. Fordel glasuren på toppen af kagen og pynt med valnødder.
 • Stil kagen på køl indtil servering og lad den meget gerne trække på køl til dagen efter. 

Noter

Lagkagen skal helst lægges sammen dagen i forvejen, så den kan trække smag og "sætte sig" på køl natten over. Er man bange for, at glasuren skal trække fugt og blive grim, så vent med at komme glasur på til selve dagen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)