For en del år siden, så  jeg et program fra Svinkløv Badehotel. Her fik man blandt andet vist, hvordan hotellets berømte valnøddelagkage laves. Den var jeg selvfølgelig nødt til at prøve og lige siden har den fantastiske lagkage med valnødder, flødeskum og kaffeglasur været et hit hos både familie og venner. Og går der lidt for lang tid imellem at jeg laver valnøddelagkagen, så bliver der som regel spurgt efter den.

Se også – Rutebilslagkage I Sommerlagkage med jordbær I Islagkage med daim og mandelbund

Valnøddelagkage opskrift.

Valnøddelagkagen er ret nem at lave, og så skal den faktisk helst forberedes dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig. Hvilket selvfølgelig gør lagkagen helt perfekt til både fester og fødselsdage, hvor man gerne vil forberede så meget som muligt i god tid.

I originalopskriften blev de grofthakkede valnødder blot vendt sammen med chokolade og flødeskum. Og det er klart, at det er endnu nemmere at lave kagen, hvis ikke man først skal karamellisere nødderne på panden.

Jeg må indrømme, at jeg synes, det klæder valnødderne, at de lige ristes af på panden og vendes i et tyndt lag karamel. Ikke fordi at man får stykker af knasende karamel i munden, for de når som regel at smelte i flødeskummet, inden kagen skal spises. Men det gør nu alligevel noget ved smagen. Foretrækker man den helt originale udgave fra Svinkløv, så skal nødderne blot hakkes groft og blandes i flødeskummet med chokoladen.

Tip! Se også mine bedste tips til valnøddelagkage under opskriften. 

Valnøddelagkage
Print opskrift Pin opskrift
4.6 fra 5 stemmer

Valnøddelagkage

Samlet tid30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Kaffeglasur

 • 1 lille espresso (eller 2 tsk Nescafé)
 • flormelis
 • evt. ekstra valnødder til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom sukkeret på en pande og smelt det til gylden karamel over svag/jævn varme.
 • Vend valnødderne rundt i karamellen. Hæld derefter de kandiserede valnødder ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.
 • Hak de kandiserede valnødder og chokolade groft.
 • Pisk fløden til skum og vend hakkede valnødder og chokolade i flødeskummet.
 • Læg en lagekagebund på et fad og fordel halvdelen af flødeskummet på bunden. Læg bund nr. 2 ovenpå og gentag med resten af flødeskummet. Læg den sidste bund på toppen og glat kanten af kagen pænt med en spatel eller kniv. 
 • Rør espresso (eller 2 tsk Nescafé blandet med lidt vand) sammen med flormelis til en tyk glasur. Fordel glasuren på toppen af kagen og pynt med valnødder.
 • Hvis ikke man vil have kaffe i glasuren, kan kagen også pyntes med almindelig hvid eller brun glasur.
 • Opbevar kagen på køl indtil servering - den må meget gerne trække på køl til dagen efter. Og så kan man med fordel vente med at komme glasur på til lige inden servering.
 • Kagen kan holde sig i ca 2 dage på køl. Man kan desuden fryses kagen - vent med at pynte med glasur til den er optøet.

Noter

Tips til lagkage med valnødder.

 • Det er klart, at det smager helt fantastisk, hvis man bruger hjemmelavede lagkagebunde til valnøddelagkage. Og lagkagebunde er faktisk ret nemme at lave. Men er man i tidsnød, så kan man sagtens bruge gode lagkagebunde fra bageren.
 • Valnøddelagkagen kan fryses, så man kan virkelig lave den i god tid. Jeg anbefaler, at man fryser kagen ned, når bundene er lagt sammen med valnødde- og chokoladeflødeskummet. Og så venter med at pynte med glasur og valnødder, indtil den skal serveres.
 • Det er svært at lave en valnøddelagkage uden valnødder. Men selvfølgelig kan man sagtens erstatte valnødderne med pecannødder, der smagsmæssigt minder en hel del om valnødder.

Lagkage med kaffeglasur.

Øverst på valnøddelagkagen skal der kaffeglasur. Og den let, bitre glasur klæder virkelig den søde kage helt eminent så det vil jeg stærkt anbefale. Også selvom man ikke er den store kaffedrikker. Selv drikker jeg stort set aldrig kaffe og slet ikke ren kaffe. Og jeg går som regel langt uden om kager og dessert, der indeholder kaffe. Men selv jeg kan ikke komme udenom, at kaffeglasuren passer perfekt til valnøddelagkagen.

Jeg laver glasuren på flormelis, tilsat en lille espresso, indtil konsistensen er passende. Har man ikke en kaffemaskine, som kan lave espresso, så kan man i stedet bruge Nescafé, som opløses i lidt kogende vand og blandes med flormelis til en passende konsistens.

Og vil man under ingen omstændigheder indtage noget som helst med kaffe, så kan man selvfølgelig også bare pynte kagen med en helt almindelig hvid eller brun glasur.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)