Bønner med bacon – grønne bønner i baconsvøb.

2 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Grønne bønner med bacon. Superlækkert tilbehør, som faktisk også kan gøre det ud for en fabelagtig tapasret. Og så passer grønne bønner i baconsvøb jo bare helt perfekt til flere af efterårets skønne hovedretter og vildtkød, hvilket selvfølgelig også gør dem oplagte at servere som gæstemad.

Se også – Bønnefritter I Asparges med bacon I Løgringe med bacon

Grønne bønner med bacon opskrift.

De grønne bønner med bacon ser vældig dekorative ud. Og så er de så nemme at lave, at man næsten ikke engang behøver en opskrift. Desuden kan bønnerne forberedes i god tid og opbevares på køl. Så skal de blot sættes i ovnen og steges inden servering.

Hvor længe bønner i baconsvøb skal have i ovnen, er først og fremmest et spørgsmål om smag og behag. Jeg vil gerne have lysebrun bacon, og bønner som er let sprøde i enderne. Præcis ligesom når jeg laver bønnefritter. Derfor giver jeg bønnerne ca 20 minutter i ovnen. Foretrækker man i stedet bacon, som kun lige er tilberedt, og bønner som blot er dampede møre, så skal man tage dem ud af ovnen efter 10-15 minutter. Mit råd er, at man kigger til bønnerne med jævne mellemrum, og så tager man dem ud af ovnen, når de er tilberedt, som man foretrækker det.

4.80 fra 5 stemmer

Bønner i baconsvøb

Bagetid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 300 gr grønne bønner (friske eller frosne)
  • 8 skv bacon

Fremgangsmåde

  • Bruges der friske bønner, så start med at nippe enderne af. Kom bønnerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i 2 min. Hæld vandet fra og lad bønnerne afdryppe.
  • Bruges der frosne bønner, er det ikke nødvendigt at klargøre dem yderligere.
  • Saml de friske eller frosne bønner i 8 små bundter. Vikl 1 skive bacon rundt om hvert bundt og læg bønnepakkerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bønnepakkerne i ovnen ved 200 °C (alm. ovn) i 15-20 min. indtil baconstykkerne er lysebrune og bønnerne begynder at blive brune og sprøde i enderne.
  • Server bønner i baconsvøb som tilbehør eller snack/tapas. 

Friske eller frosne bønner i baconsvøb.

Der kan både bruges friske og frosne bønner til bønner i baconsvøb. Bruger man frosne bønner, så er det ikke nødvendigt at optø dem, inden de omvikles med bacon. Bruger man friske bønner derimod, så foretrækker jeg, at give dem et lynhurtigt dyp i kogende vand, inden de bruges.

Dette gøres meget nemt ved at hælde kogende vand fra elkedlen over bønnerne, og så er man ellers klar til at omvikle sine bønner med bacon. Man kan godt springe skoldningen af de friske bønner over, for de tilberedes jo under alle omstændigheder i den varme ovn. Men de bliver en smule mere “sprøde”, hvis ikke man skolder dem først.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Stine
11 måneder siden

Kan man lave dem på forhånd og lune dem i ovnen lige inden servering?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)