Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Cremet persillesuppe…

2 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Lette retter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Det har været et helt forrygende persilleår i år – i hvert fald i vores plantekasser, hvor persilletoppene har samme højde som toppen på gulerødderne og er blevet tykke som blomsterstængler. Vi har hakket en del og kommet i fryseren, men der er jo det med persille, at så længe man plukker, bliver det ved med at vokse. Forleden dag havde vi derfor en ordentlig buket med ud til Mortens mor og dagen efter ringede hun så til mig og sagde, at jeg skulle prøve at lave persillesuppe.

Jeg anede faktisk ikke, at der var noget, som hed persillesuppe, så jeg søgte lidt frem og tilbage i forskellige opskrifter og fandt efterhånden ud af, hvordan jeg ville lave suppen. Jeg besluttede mig blandt andet for at bruge lidt kartofler – dels for at jævne suppen men også fordi, at persille og kartofler går rigtig godt sammen. Derudover havde jeg et par pastinakker liggende, som også kom i suppen. I flere af opskrifterne indgik der knoldselleri, så jeg syntes, at det var helt fint at få brugt mine pastinakker.

Endelig skulle der lidt syre til, da både kartofler, persille og pastinakker har en let “flad” smag og da vi stadig har en halv flaske hvidvin i køleskabet fra min fødselsdag i lørdags, var det jo oplagt at bruge noget til suppen. Hvidvin kan dog udskiftes med lidt citronsaft, så har man ikke en åben flaske stående – eller ønsker man ikke at drikke resten af vinen til suppen – så dropper man den bare og bruger citron efter smag.

Persillesuppen blev forrygende lækker med en fin smag af persille, fløde og hvidvin og så fik den bare den fineste lysegrønne farve. Jeg serverede persillesuppen med en klat creme fraiche på toppen og den syrlige creme fraiche var et perfekt modspild til de let “søde” smagsnuancer i suppen – pastinakkerne smagte ret kraftigt igennem, så det var godt, at der var tænkt syre ind i opskriften.

Udover suppen har jeg også tænkt mig at lave en portion persillepesto og så har jeg planer om at hakke endnu mere persille til fryseren, så der er til persillesauce og “grønt drys” på vinterens mange retter. Hvad bruger I andre persille til – vi kan da umuligt være de eneste, som har persillestængler på størrelse med grønkål i år?

 

Ingen bedømmelser

Persillesuppe

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 1 spsk smør
 • 2 fed hvidløg (skåret i stykker)
 • 4 kartofler, ca 250 gr (skrællede og skåret i tern)
 • 2 pastinakker (skrællede og skåret i tern)
 • 6 dl bouillon (grønsags- eller hønsebouillon)
 • 3 bundter persille
 • 1 dl hvidvin
 • dl madlavnings- eller piskefløde (kan erstattes af 200 gr flødeost)
 • salt og peber
 • creme fraiche og hakket persille til servering

Fremgangsmåde

 • Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg, kartofler og pastinakker i tern - sauter et par minutter uden at grønsagerne tager farve. Hæld bouillon i gryden og læg låg på. Lad gryden snurrer i ca 15 minutter, til grønsagerne er møre. 
  Skyl persillen og klip de groveste stængler af. Kom persillen i gryden og lad den koge med i 1-2 minutter. Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt hvidvin og fløde eller flødeost. Er suppen for tyk, så spæd med lidt vand, ekstra vin eller mælk. Bring suppen i kog, smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med creme fraiche og persilledrys på toppen.
Suppen er fryseegnet, så lav gerne en stor portion og gem dem i fryseren. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Cecilia
4 år siden

Hej, hvad vil du mene et bundt persille svarer til i gram ?