Grønne bønner i baconsvøb – superlækkert tilbehør, som faktisk også kan gøre det ud for en fabelagtig tapasret, og så passer bønnerne bare perfekt til flere af efterårets skønne hovedretter og vildtkød, hvilket selvfølgelig også gør dem oplagte at servere som gæstemad. Ikke mindst fordi, at de grønne bønner i baconsvøb ser vældig dekorative ud, men i virkeligheden er så nemme at lave, at det er lige før, at man ikke engang behøver en opskrift. Desuden kan bønnerne forberedes i god tid og opbevares på køl – så skal de blot sættes i ovnen og steges inden servering. Nemt og bekvemt.

Der kan bruges friske bønner og der kan bruges frosne bønner til bønner i baconsvøb – bruger man frosne bønner, er det ikke nødvendigt at optø dem, inden de omvikles med bacon, men bruger man friske bønner, så foretrækker jeg, hvis de lige får et lynhurtigt dyp i kogende vand. Dette gøres dog meget nemt ved at hælde kogende vand fra elkedlen over bønnerne og så er man ellers klar til at omvikle sine bønner med bacon. Faktisk tror jeg også, at man sagtens kan springe skoldningen af de friske bønner over, for de tilberedes jo under alle omstændigheder i den varme ovn, men det er ikke noget, jeg selv har afprøvet på nuværende tidspunkt.

Hvor længe bønner skal have i ovnen er vist først og fremmest et temperamentsspørgsmål. Jeg vil gerne have lysebrun bacon og bønner, som er let sprøde og knasende i enderne – præcis som bønnefritter – så mine bønnepakker får omkring 20 minutter. Foretrækker man i stedet bacon, som kun lige er tilberedt, og bønner som blot er dampede møre og ikke sprøde, så skal man nok tage bønnerne ud af ovnen efter 10-15 minutter. Men hvis man kigger til bønnerne med jævne mellemrum, så er det jo nemt at se, hvornår de er helt perfekte.

Print opskrift Pin opskrift
4.5 fra 2 stemmer

Bønner i baconsvøb

Samlet tid25 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 300 gr grønne bønner (friske eller frosne)
  • 1 pk bacon i skiver (8 skv)

Fremgangsmåde

  • Bruges der friske bønner, så kan det være, de skal have nippet enderne af. Kom derefter bønnerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i 2 min. Hæld vandet ud og lad bønnerne afdryppe. Bruges der frosne bønner, er det ikke nødvendigt at nippe dem.
  • Saml de friske eller frosne bønner i små håndfulde og vikl 1 skive bacon om hver håndfuld - 8 stk i alt. Læg bønnerpakkerne med baconlukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bønneppakkerne i ovnen ved 200 °C (alm. ovn) i 15-20 min. indtil baconstykkerne er lysebrune og bønnerne begynder at blive brune og sprøde i enderne.
  • Server bønner i baconsvøb som tilbehør eller snack/tapas. 

Noter

Bønnerne kan udskiftes med grønne asparges. Man kan desuden omvikle gulerødder med bacon og bage dem møre i ovnen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)