Marinerede sild og karrysalat hører uløseligt sammen som en klassiker på frokostbordet og selvom det måske især er til jul, at vi spiser sild og karrysalat, så har opskriften på den gode, hjemmelavede karrysalat altså nu fundet vej ind på bloggen, selvom kalenderen kun siger midt oktober. Jeg fejrede nemlig fødselsdag i lørdags, hvor jeg serverede masser af lækkert smørrebrød for gæsterne, men inden da startede vi med marinerede sild med rå løg og hjemmelavet karrysalat på nybagt rugbrød.

Karrysalat kan købes i langt de fleste supermarkeder, men det er altså noget af det nemmeste at lave selv og så smager det så godt, at man næsten kan glemme også at lægge en sild på brødet. Jeg kender i hvert fald op til flere, som på det nærmeste spiser karrysalat med sild og ikke omvendt.

Karry, hårdkogte æg og æble i tern hører sig til i en rigtig karrysalat, men derudover skal der tilsættes lidt syrligt i form af syltede drueagurker, cornichoner eller kapers alt efter smag og temperament. Bryder man sig derfor ikke om kapers, så kan man bare bruge cornichoner/drueagurker og omvendt. Jeg ved, at der er en del, der ikke bryder sig om kapers og jeg valgte derfor udelukkende at komme cornichoner i weekendens karrysalat, men ellers kan jeg anbefale en kombination af disse to. Jeg plukkede desuden lidt purløg og dild i haven og kom det i karrysalaten, men dette kan sagtens udelades og det skal i hvert fald ikke være mangel på krydderurter, som gør, at man dropper den hjemmelavede udgave.

Jeg fik en ganske lille portion karrysalat tilovers efter fødselsdagen i lørdags, men den er faktisk allerede væk, så jeg tror næsten, at vi snart igen skal have købt marinerede sild, så vi kan få sild og hjemmelavet karrysalat til frokost. Karrysalaten kan holde sig 3-5 dage på køl, men man kan jo nøjes med at lave en lille portion og her i løbet af efteråret og op imod jul synes jeg, at det er hyggeligt at have marinerede sild på køl, så man altid kan lave sig en lækker sildemad til frokost eller aftensmad.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Karrysalat

Samlet tid15 min
Antal: 4 dl

Ingredienser

 • 5 spsk creme fraiche
 • 5 spsk mayonnaise
 • 1-2 stk sennep
 • 2-3 tsk karry
 • 1 nip sukker
 • 5 cornichoner (finthakkede)
 • 2 hårdkogte æg (hakkede)
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • 1 spsk friskhakket purløg eller dild (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sennep og karry og smag til med sukker, salt og peber.
 • Vend hakkede cornichoner, æg, æble og evt. purløg eller dild i dressingen og smag til.
 • Lad karrysalaten trække på køl indtil servering. 

Noter

Karrysalaten kan holde sig op til 5 dage på køl i en beholder med låg. Den er ikke fryseegnet. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)