Marinerede sild og klassisk karrysalat hører uløseligt sammen. En klassiker på det traditionelle frokostbord, men nok især på julefrokostbordet. Og selvom karrysalat kan købes i langt de fleste supermarkeder, så er det altså noget af det nemmeste at lave selv. En hjemmelavet karrysalat kan nemlig være færdig på få minutter. Og så smager den så godt, at man næsten glemmer silden. Jeg kender i hvert fald flere, som nærmest spiser karrysalat med sild og ikke omvendt.

Se også – Stegte sild i eddike I Hjemmelavet italiensk salat I Æggesalat

Min bedste opskrift på karrysalat.

Hårdkogte æg, æble i tern og selvfølgelig karry hører sig til i en rigtig karrysalat. Men derudover skal der også tilsættes lidt syrligt i form af syltede drueagurker, cornichoner eller kapers. Jeg ved, at der er en del, der ikke bryder sig om kapers. Og så dropper man dem selvfølgelig bare. I nedenstående opskrift har jeg fx kun brugt hakkede cornichoner. Man kan man lide kapers, så kan jeg virkelig anbefale en kombination af syltede drueagurker eller cornichoner og kapers. Kapers er noget så skønne til marinerede sild. 

 Jeg plukkede desuden lidt purløg og dild i haven og kom det i karrysalaten. Krydderurterne vokser stadig helt forrygende, og vi kan jo lige så godt bruge dem. De friske krydderurter kan dog uden problemer udelades. Og det skal i hvert fald ikke være mangel på krydderurter, som gør, at man dropper den hjemmelavede karrysalat til silden. 

Tip! Se evt “ofte stillede spørgsmål” til min karrysalat under opskriften. 

Karrysalat
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 5 stemmer

Karrysalat

Samlet tid15 min
Antal: 4 dl

Ingredienser

 • 5 spsk creme fraiche
 • 5 spsk mayonnaise
 • 1-2 stk sennep
 • 2-3 tsk karry
 • 1 nip sukker
 • 5 cornichoner (finthakkede)
 • 2 hårdkogte æg (hakkede)
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • 1 spsk friskhakket purløg eller dild (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sennep og karry og smag til med sukker, salt og peber.
 • Vend hakkede cornichoner, æg, æble og evt. purløg eller dild i dressingen og smag til.
 • Lad karrysalaten trække på køl indtil servering. 
 • Karrysalaten kan holde sig i 3-5 dage på køl i en beholder med låg. Den er ikke fryseegnet. 

 

Ofte stillede spørgsmål.

Kan man lave karrysalaten i forvejen?

Ja! Man kan sagtens lave sin karrysalat i forvejen. Holdbarheden er 3-5 dage.

Kan man lave karrysalat uden æbler?

Ja! Man kan sagtens udelade æbletern i karrysalat. Brug evt. en smule mindre creme fraiche eller suppler med lidt ekstra hakkede cornichoner/æg.

Marinerede sild til frokost.

Karrysalaten kan holde sig i 3-5 dage på køl, så man kan sagtens lave en portion, selvom man kun er 1-2 personer i husstanden. Har man købt et glas sild, fx til weekenden, så er det jo lækkert, at der er hjemmelavet karrysalat i køleskabet. Og selvom det er nemt, at røre sin egen karrysalat sammen, så er det jo oplagt at lave til et par dage. Så behøver man ikke skal starte helt fra bunden, når lysten til en sildemad melder sig.

Her i løbet af efteråret og op imod jul synes jeg især, at det er hyggeligt at have et glas gode, marinerede sild stående på køl. Så man altid kan lave sig en lækker sildemad til frokost eller som nem aftensmad. Gerne suppleret med en lun leverpostej fra slagteren, et stykke med rejer, eller en avocadomad med citron og mayonnaise på ristet rugbrød. Avocadomadder er helt afgjort det sidste nye hit herhjemme hos os.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)