Madplan for uge 43…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Tiden flyver og vi flyver med – tænk at efterårsferien allerede så småt er forbi. Nu ser vi frem mod halloween og derefter kan vi så småt begynde at tage hul på de første juleforberedelser og november, som jeg synes er den dejligste før-julemåned med glæde og forventning, skumring og lys i mørket.

Uge 43 byder på masser af efterårsmad – blandt andet har jeg igen fundet stegesoen frem og derudover kan vi se frem til andebryst, en lækker skoldhed suppe og en lille halloweensnack. Jeg glæder mig allerede og hepper på en rigtig skøn og efterårshyggelig uge.

Madplan uge 43.

Mandag – En af mine absolutte yndlingssupper er denne her franske løgsuppe med gratineret ostebrød og efter en lang sommer glæder jeg mig til at lave den igen. Man kan selvfølgelig godt spise løgsuppe om sommeren, men for mig er det en typisk efterårs- og vintersuppe, som giver varmen helt ud i tæerne, så jeg har ventet tålmodigt.

Tirsdag – Menuen står på kylling i fad med ananas og karry – et virkelig lækkert alternativ til den klassiske kylling i karry, men i en ovnbagt version. Jeg serverer ris til kyllingefadet og koger lidt ekstra, så der er til rissalat dagen efter.

Onsdag – Ugens fisk bliver de her tun og torskerognsfrikadeller, som vi elsker herhjemme. Jeg kan anbefale denne her rissalat med masser af grønsager som tilbehør, men helt klassisk persillesauce og kartofler er også lækkert og endelig kan et godt stykke nybagt rugbrød også sagtens udgøre tilbehøret.

Torsdag – Torsdag skal vi have one pot cheeseburger pasta, som smager helt eminent og så er den lige så nem at lave som alle mulige andre former for one pot pasta. Alt skal blot hældes i en gryde og tilberedes på én gang.

Fredag – Der er kogt hamburgerryg og de her skønne grønsager med senneps-flødesauce på menuen. Nem og lækker aftensmad på en fredag og en perfekt optakt til weekenden. Hvis man synes, kan man jo servere en kogt eller ristet kartoffel ved siden af.

Lørdag – Nu hvor stegesoen igen er fundet frem, er det blevet tid til andebryst tilberedt i stegeso. En nem og lækker ret, hvor både kød og tilbehør passer sig selv og så er det blot at lave en lækker andesauce inden servering og evt. lune rødkålen. Jeg kan for øvrigt anbefale denne her nemme, hjemmelavede rødkål. 

Søndag – Ugen afsluttes med baconruller på porre-kartoffelbund. En livret – både hjemme hos os og på bloggen – som faktisk er ret nem at lave, så man behøver egentlig ikke vente til weekenden med at nyde det skønne fad. Det kan snildt laves på en hverdag.

Ugens lækkeri – I anledning af halloween vil jeg lave de her sprøde heksefingre. Fingrene er egentlig bare grissinier og man kan sagtens trille dem i den helt traditionelle facon – uanset hvad så smager de skønt og er lækre som en lille snack, evt. med dip eller hummus til.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)