Om bare 4 dage tager vi hul på december og de fleste har nok efterhånden sikret sig årets julekalender. Men hvem kan ikke bruge en ekstra julekalender med 24 små stykker marcipankonfekt med nougat og overtræk af tyk og lækker, mørk chokolade? Og så oven i købet af den hjemmelavede slags.

Jeg har i flere år haft planer om at lave en hjemmelavet julekalender med chokolade, men det er først i år, at jeg har fået gjort noget ved det. Og udover at det faktisk var ret sjovt at lave de fine, små chokoladestykker, så synes jeg altså også, at resultatet er blevet noget så fint, så naturligvis skal min hjemmegjorte julekalender deles med Jer herinde.

Selvfølgelig kan man godt se, at chokoladestykkerne er hjemmelavede og jeg er måske ikke verdensmester i at skrive tal med chokolade endnu, men øvelse gør som bekendt mester og jeg er alt i alt supergodt tilfreds med kalenderen og glæder mig til, at Morten og jeg kan sætte tænderne i et stykke hjemmelavet marcipankonfekt hver aften i december lige indtil jul.

Jeg havde en pakke blød nougat i køleskabet og derfor var det jo oplagt at lægge nougat imellem marcipanstykkerne, men man kan også bruge pistaciemarcipan eller smørre et lag dulce det leche karamel imellem marcipanstykkerne, inden de udskæres og overtrækkes. Endelig så kan man jo helt droppe “ekstra” fyld og bare nøjes med små marcipanstykker med chokoladeovertræk – et klassisk marcipanbrød er jo ikke at kimse ad og slet ikke, når der er tale om et marcipanbrød af den gode, hjemmelavede slags.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Hjemmelavet julekalender

Samlet tid40 min
Antal: 24 stk

Ingredienser

 • 250 gr marcipan
 • flormelis til udrulning
 • 75 gr blød nougat
 • 200 gr mørk chokolade til overtræk
 • 50 gr lys chokolade til tal (hvid chokolade kan også bruges)

Fremgangsmåde

 • Rul marcipan ud i en firkant (ca 17 x 13 cm) på et bord drysset med lidt flormelis og del herefter marcipanfirkanten på midten i 2 lige store stykker ( 8,5 x 13 cm).
 • Skær blød nougat i tynde skiver og dæk den ene marcipanfirkant med nougatskiver. 
 • Stryg nougaten over med en opvarmet kniv eller palet (dyppet i varmt vand og aftørret), så nougaten smelter ganske let og klistrer fast til marcipanbunden. Læg den anden marcipanbund over nougaten som låg.
 • Trim kanterne ved at skære ca ½ cm af på hver side af marcipanfirkanten, så der bliver en pæn og lige firkant med nougatfyld på ca 8 x 12 cm. 
 • Med en kniv deles marcipanstykket i 2 lige store halve. Herefter deles hver halvdel igen i halve, så det bliver til 4 kvarte. Endelig skæres hvert kvarte stykke i 6 små firkanter á 2 x 2 cm. Se evt. note.
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og overtræk alle stykkerne. Lad dem størkne på et stykke bagepapir. 
 • Når chokoladen er helt tør, smeltet lys eller hvid chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovn og hældes i en sprøjtepose eller lille frysepose. Klip et lille bitte hul i posen og sprøjt tal fra 1-24 på konfektstykkerne. 
 • Pak stykkerne i en kagedåse, en lille fin æske eller måske i cellofan. 

Noter

Man kan sagtens dele hele marcipanstykket i 24 små firkanter på én gang, men ved at arbejde systematisk og først dele stykket i halve, så i kvarte og til sidst de kvarte i 2 x 3 små firkanter, kan det være nemmere sikre sig, at stykkerne forbliver nogenlunde lige store. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)