Vel hjemme efter et par skønne dage i London, er det blevet tid til at tage hul på den sidste uge i november. Nu rykker december godt nok tæt på og der har da også sneget sig både risengrød og klatkager ind på ugens madplan, ligesom jeg regner med, at der for alvor skal tages hul på julebagningen i løbet af denne her uge. Desuden skal der lige styr på kalenderlyset – ikke selve lyset men dekorationen – og måske skal der også købes et par kalendergaver og ikke mindst julegaver, hvis jeg falder over nogle fine ting.

Udover risengrød, som faktisk deler vandene lidt herhjemme hos os, kommer der både lette og lidt tungere vinterretter på menuen i løbet af den næste uge – det er rart, når der er planlagt nem mad til de travle dage. Og endelig så byder weekenden på en vaskeægte klassiker fra Karolines Køkken, nemlig enebærgryde med kartoffelmos.

Madplan til uge 48.

MandagSpaghetti carbonara må simpelthen høre til blandt de lækreste og nemmeste pastaretter og lige præcis sådan en portion skal vi have til aftensmad mandag aften. Jeg foreslår en grøn salat ved siden af pastaen og måske også lidt groft brød.

Tirsdag – Menuen står på spinatpandekager med skinke og ost. Nem og lækker aftensmad, som ikke ligger så tungt, så jeg kan anbefale en blandet salat og måske en lækker dressing ved siden af.

Onsdag – December nærmer sig med stormskridt og det betyder selvfølgelig, at der skal risengrød på menuen. Jeg må indrømme, at selvom Morten elsker risengrød, så er jeg ikke den helt store fan, så jeg regner med også at købe ind til et par rejemadder til os. Selvom jeg ikke spiser så meget risengrød, så sørger jeg altid for at koge en kæmpe stor portion risengrød – resterne skal nemlig bruges til klatkager.

Torsdag – En af vores absolutte favoritsupper er denne her karrysuppe med kylling og ferskner og den skal på menuen torsdag aften. Faktisk kan suppen også laves med rejer, men da vi både skal have rejer tirsdag og fredag, synes jeg, at det er helt fint at lave suppen med kyllingebryst.

Fredag – En rigtig fredagsburger, men uden den traditionelle burgerbøf. Det bliver nemlig en fiskeburger med rødspættefilet’er og rejer og en skøn krydderurtedressing med masser af friskhakket dild fra haven. Vores krydderurter står stadig rigtig fint, men mon ikke det er begrænset, hvor længe det bliver ved endnu.

Lørdag – En klassiker fra Karolines Køkken, nemlig enebærgryde og den bliver selvfølgelig serveret med kartoffelmos. Det er lækkert at lave bagt kartoffelmos eller måske rodfrugtmos til enebærgryden men i denne omgang bliver det nu bare en helt traditionel kartoffelmos.

Søndag – Menuen står på wienerkarbonader, som kort og godt kan betegnes som karbonader med klassisk wienertilbehør i form af citronskiver, benfri sild, revet peberrod og syltede kapers. Derudover serveres der brasede kartofler, ærter og smørsauce til karbonaderne, som faktisk er blevet en af mine yndlingsmåder at spise karbonader på – også selvom jeg stadig er ret glad for den klassiske anretning med grønærter og gulerødder.

Ugens lækkeri – Og så tilbage til onsdagens risengrød, for selvfølgelig skal der koges en ekstra stor portion grød, så der er nok til at lave risengrødsklatter. Jeg steger gerne klatterne på en stegepande og serverer dem til dessert med flormelis og syltetøj, men laver man dejen tynd nok, så kan den også kommes i et vaffeljern.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)