Vi har vist alle et par klassikere på repertoiret, som vi laver igen og igen, når aftensmaden engang imellem skal være både nem og hurtig. Herhjemme er det ofte pastaretter, som jeg tyr til, når der skal nem mad på bordet og det er ikke kun fordi, at vi stort set altid har både frisk pasta, flødeost og en eller anden form for kød (bacon, skinke, chorizo) i køleskabet, men også fordi det smager helt fantastisk og er noget bedre end diverse take away muligheder, som findes her i Vejle.

Et eksempel på sådan en lækker og samtidig dejlig nem omgang aftensmad kunne sagtens være en portion friske tortellini med bacon og svampe i en sauce lavet på en pakke flødeost og en sjat mælk. Tortellini fåes i rigtig mange forskellige varianter, så det er bare at finde sin favorit, og da frisk pasta har en ret lang holdbarhed, har vi næsten altid en pakke liggende i køleskabet og dermed kan maden være klar på godt og vel 15 min.

Denne her udgave er med brune champignons, som vi havde liggende i køleskabet, og så en håndfuld friskhakket persille fra haven. Udover svampe – eller i stedet for svampe – kan man også sagtens bruge almindelige løg eller forårsløg, squash i tern og grønne asparges, hvis det er sæson for dem. Desuden kan der tilsættes strimlet, blancheret spidskål til retten, hvis man gerne vil have lidt mere fylde og grønt. Prøv også gerne med andre former for flødeost, fx en gul eller grøn pikantost – jeg lover, at det er et hit.

Tortellini med bacon og svampe

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern
 • 1 pk brune champignons
 • 200 gr flødeost naturel
 • 2 dl mælk eller fløde
 • 500 gr tortellini med valgfrit fyld
 • friskhakket persille
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg bacontern sprøde på en stegepande og læg dem herefter på en tallerken.
 • Rens de brune champignons og skær dem i skiver. Rist svampene i baconfedtet på panden og drys med salt og peber. Tag svampene af panden og læg dem sammen med baconternene. 
 • Kom flødeost og mælk/fløde på panden - der sidder masser af smag fra bacon og svampe i panden, så den skal ikke rengøres først. Opvarm panden så osten smelter og lad blandingen koge 1-2 min. til en cremet sauce. 
 • Kog tortellinierne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra tortellinierne og lad dem afdryppe. Kom tortellinierne tilbage i gryden og læg låget på, så pastaen holdes varm. 
 • Vend stegt bacon og svampe i saucen på panden og smag til med friskhakket persille, salt og peber. Hæld saucen over de varme tortellinier i gryden og vend godt rundt, så saucen fordeles. Server straks. 

Noter

Friske tortellinier findes på køl ved siden af frisk pasta i stort set alle supermarkeder og de fåes med mange forskellige slags fyld. Mest almindelige er ost eller skinke/ost, ricotta eller ost/spinat og de kan alle bruges til denne her nemme pastaret. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)