Desserter til nytårsaften…

3 kommentarer
Inspiration

Imens de fleste af os godt kan blive enige om, at forretten nytårsaften skal indeholde fisk eller skaldyr (medmindre man ikke bryder sig om den slags selvføgelig) og hovedretten som regel byder på en form for lækkert kød, så kan desserten nogle gange være lidt sværere at hitte på. Vi får gerne en desserttallerken med kage, is og frugt, men der er jo virkelig så mange muligheder og enten har man så mange ideer, at man ikke kan vælge, eller også kan man ikke finde på desserter til nytårsaften.

Herunder har jeg samlet mine bedste bud på skønne desserter til årets sidste aften. Der er lidt for enhver smag, men fælles for de fleste er, at de kan laves i forvejen og holder sig indenfor sæsonens råvarer. Og så er man jo selv herre over, hvorvidt desserten skal stå for sig selv eller indgå som en del af en større desserttallerken.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel…

Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel, som jeg lavede for første gang i efteråret, men den er dæl’me blevet serveret mange gange siden og den er altså en vinder hver gang. En lagkage er måske ikke lige en oplagt nytårsdessert, men jeg er nødt til at slå et slag for valnøddelagkagen, for den er både nem at lave og hamrende lækker og så er den altså også ret festlig. Desuden skal den helst forberedes dagen før den skal spises og det er jo helt oplagt, hvis man har travlt med alle mulige andre skønne retter på selve nytårsaften.

Sommerkage med marengs og hindbærfløde…

Jeps, den hedder godt nok en sommerkage, men denne her sommerkage med marengs og hindbærfløde laves på frosne hindbær og kan derfor lige så godt laves om vinteren eller til dessert nytårsaften. Bundende kan desuden bages flere dage i forvejen, så det blot er hindbærskummet, som man skal koncentrere sig om. En skøn dessert med sød marengs og sød-syrlig hindbærskum.

Pavlova med flødeskum og bær…

Et andet hit med marengs er en klassisk pavlova med bær. Godt nok er det ikke just sæson for bær på denne her tid af året, men man kan sagtens udskifte bær med vinterfrugter som fx appelsin, kiwi i skiver og passionsfrugt. Desuden kan man servere pavlova med kugler af is, fx en lækker sorbet og en god vaniljeis og festligt pyntet med nogle få bær og glimmer på toppen.

Pære Belle Helene kage…

Pære Belle Helene kage – den klassiske isdessert med vaniljeis, syltede pærer og chokoladesauce bare som kage.

Kirsebærfromage med brændte mandler…Kirsebærfromage med flødeskum og brændte mandler. Måske en lidt “julet” dessert, men det har jo også lige været jul og kirsebærfromagen er både lækker og frisk med en fin smag af kirsebær og vanilje. Server evt. fromagen i chokoladeskåle og pynt med de sidste brændte mandler fra julen, så undgår man også mandspild.

Pandekage-kage med hindbærskum…

Pandekage-kage med hindbærskum. En rigtig børnelivret, som ligner noget fra en eventyrbog eller en Rasmus Klump tegnefilm. I stedet for hindbærskum, kan man lægge pandekagerne sammen med chokoladeskum (flødeskum vendt med lidt sukker og kakaopulver) eller bare flødeskum med knuste makroner, nødder og hakket chokolade (og måske appelsinfilet’er). Er der ingen børn, som skal spise med, kan man med fordel komme lidt alkohol i fyldet. Vil man være sikker på, at pandekage-kagen ikke “skrider”, når den skæres ud, så kan man med fordel stikke et par tandstikkere i kagen hist og pist.

Hindbær cheesecake med lime…

Hindbærcheesecake med lime. En forrygende lækker cheesecake, der enten kan serveres som sig selv, eller skåret ud i snitter som en del af en desserttallerken. Kagen skal laves dagen i forvejen, så den får tid til at “sætte sig” på køl natten over og på denne her tid af året, bruger man selvfølgelig bare frosne hindbær, som gives et hurtigt opkog, til hindbærpuréen.

Super lækker toscakage med marcipanbund…

Et andet bud på en kage, som enten kan serveres som sig selv (evt med flødeskum eller en kugle is ved siden af) eller skåret ud som en del af en desserttallerken, er denne her skønne og knasende sprøde toscakage med marcipanbund. Også et godt bud på en “stop spild af mad” kage, hvis skabe og skuffer er fulde af nødder fra julen.

Lækker og luftig mælkechokolade-mousse…

Den skønneste, fløjlsbløde mælkechokolademousse, som nærmest bare smelter væk på tungen. Det er måske ikke just sæson for friske bær ved nytårstide, men bær er ikke desto mindre superlækkert som modspil til moussen, så jeg køber som regel alligevel en bakke blandede bær, hvis desserten står på chokolademousse. Skal det være ekstra festligt, så drys lidt guldstøv på toppen af mousse og bær. Laver man en desserttallerken, så kan man jo lave en lillebitte mousse til hver.

Sarah Bernhardt kager…

Hjemmelavede Sarah Bernhardt kager er noget af det lækreste og så er de noget så fine at se på. Gør man som mig, og laver kagerne i en miniversion, så er de oplagte på en desserttallerken, men man kan også servere dem til champagnen klokken 24 i stedet for kransekage (evt. på en bund af kransekage i stedet for makroner). Skal der ekstra glitter og glimmer til, så drys kagerne med guldstøv eller spiseligt glimmer i stedet for frysetørrede hindbær.

Valentinshjerter – brownies med chokolade…

En rigtig god og svampet brownie er jo altid oplagt som en del af en desserttallerken med en god is ved siden af og selvom de her hjerter af chokoladebrownie oprindeligt er lavet til Valentins Dag, så er de jo også oplagte som en del af nytårsdesserten.

Små chokoladekager med flydende midte…

Små chokoladekager med flydende midte. Den ultimative chokoladedessert, som kan serveres med is, flødeskum og frugt eller bare “au naturel” med et drys flormelis. Kagerne kan for øvrigt forberedes i god tid og stå klar i køleskabet – så skal de bare sættes i ovnen og bages lige inden servering. Nemmere kan det næsten ikke blive.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anni
4 år siden

Kære Anne-Kathrine

Det er altid så hyggeligt at se på dine ideer og opskrifter – tak for et rigtig godt år – med mange gode oplevelser.
Jeg vender gang på gang tilbage til dine super fine Madplaner på budget – selv om de mest var fra 2017.
Rigtig godt nytår
kh
Anni

Randi
3 år siden

mums hvor ser det alt sammen lækkert ud

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)