Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavede chokolade åkander…

2 kommentarer
Ideer til studentermad, Julemad og juleopskrifter, Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Vi lavede julekonfekt i går. Og hørte julemusik, drak gløggg, snakkede, grinede, hyggede og prøvesmagte, men undervejs fik vi rent faktisk også fyldt dåserne med hjemmelavet konfekt, så nu kan det bare blive jul. Min mor lavede konfekt og overtrak, jeg lavede konfekt og overtrak, Morten pyntede det overtrukne konfekt og min far gik til hånde og bar til og fra. En perfekt arbejdsfordeling, som resulterede i en masse lækre varianter :

Brændte mandler. Små, klassiske marcipanbrød overtrukket med mørk chokolade og pyntet med frysetørret hindbær. Marcipan og nougat lagt i lag og skåret ud i mundrette firkanter. Store dadler med marcipan og chokolade. Lakridsmarcipankugler trillet i lakridspulver. Marcipan æltet med solbær, hakkede valnødder og lidt rom, trillet til kugler og overtrukket. Pralinere med nougat og ristede mandler og endelig de her hjemmelavede chokolade åkander, som var så nemme at lave, at det er lige før, der ikke er behov for en opskrift. Men den får I nu alligevel, for de hjemmelavede åkander var noget så fine at se på og så smagte de skønt, så dem skal vi sørme huske på til næste år. Til gengæld blev vi enige om at springe de fyldte chokolader over i år – og mon ikke vi har konfekt nok til juledagene og nytåret alligevel.

Jeg elsker åkander og køber som regel en pakke hvert år, som supplement til det hjemmelavede juleguf, men i år bliver det altså chokolade åkander af den hjemmelavede slags og jeg glæder mig allerede. Den skønne kombination af mørk chokolade og pebermynte er fantastisk til en god kop kaffe eller te og bryder man sig ikke om mørk chokolade, så bruger man da bare flødechokolade. Det er jo fordelen ved de hjemmelavede åkander – man bestemmer selv.

Jeg havde faktisk frygtet, at den smeltede chokolade ville løbe alt for hurtigt ud af sprøjteposen, men det viste sig, at hvis bare man ikke laver hullet for stort, så kan man fint sprøjte chokoladen ud i en lille “top”, som langsomt flyder ud på bagepapiret. Da så pebermyntepastillerne blev lagt til rette på chokoladen, blev det til de fineste, små chokolade åkander, så det kunne jo næsten ikke være nemmere. Pebermyntepastillerne har jeg for øvrigt købt i Tyskland. Tyskerne er vilde med de små hvide- og lyserøde “pariserlinser” med pebermyntesmag, men man kan også godt købe dem i Danmark. Jeg ved, at Toms fx laver pariserlinser i de fineste pastelfarver. Det er jo også dem, som laver de originale chokolade åkander.

5 fra 1 stemme

Chokolade åkander

Samlet tid15 minutter
Antal: 50 stk

Ingredienser

  • 200 gr mørk chokolade
  • 50 pebermyntepastiller (fx pariserlinser fra Toms)

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. 
  • Rør lidt rundt i chokoladen, så den afkøles let. Hæld chokoladen i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul til at starte med. Husk, man kan altid klippe hullet større, hvis det er for småt. 
  • Sprøjt chokoladen ud i 50-60 små toppe på et stykke bagepapir og læg en pebermyntepastil på midten af hver. Toppene skal ikke være for store, for de flyder ud, når pastillerne kommer på, men man finder lynhurtigt den nemmeste teknik og den rigtige størrelse.
  • Lad chokoladen størkne og opbevar åkanderne i en lufttæt beholder. 
Det er ikke nødvendigt at opbevare chokoladen på køl. Den skal sagtens holde sig ved stuetemperatur, så medmindre man foretrækker chokoladen kold, så stil dåsen på køkkenbordet eller i et skab. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Helle
4 år siden

Hvor lang tid skal det størkne?