Så nåede vi 50’erne, altså ift ugenumrene. Året går for alvor på hæld, det er mørkt og koldt, men efter min mening hører december også til blandt årets dejligste måneder med masser af hygge, samvær, lys i mørket og lækker mad.

Jeg har forberedt en uge med masser af skøn vintermad – et par gode hverdagsklassikere og ikke mindst en forrygende lækker paprikagryde med kylling og bacon til weekenden. Desuden er det ved at være tid til fremstilling af julekonfekten. Udvalget hos os varierer fra år til år og der er også et par købte hits i skålen, blandt andet nisseskum, lakridkugler og snebolde. Derudover laver jeg altid pralinere med ristede mandler, chokolade og nougat. Opskriften ligger under “ugens lækkeri” og de smager fantastisk.

Madplan til uge 50.

MandagMedister i svøb på kartoffelbund. En ret, som er rimelig ny på bloggen, men den skønne hverdagsopskrift er allerede gået hen og blevet et hit, både hjemme hos os og hos Jer ude bag skærmene. Desuden er det jo helt perfekt, nem og lækker vintermad. Tilbehøret bliver formentlig ovnbagte rodfrugter når ovnen nu alligevel kører.

TirsdagGulerodssuppe med appelsin og chili. En skøn og smagfuld suppe, som virkelig giver varmen på en kold vinterdag. Suppen er med røde linser, som bidrager med både mæthed og fylde, men vil man ikke bruge linser, så kan de sagtens udelades. Så skal man bare holde lidt igen med bouillonen i suppen, da linserne suger en hel del væde.

Onsdag – Ugens fisk bliver sild, som er i sæson på denne her tid af året. Godt nok spiser vi flest marinerede sild i løbet af julen, men en stegt sild med persillesauce og kogte kartofler skal der sørme også være plads til. Persillen står stadig flot i haven, så den er jo oplagt til saucen, men en løgsauce (hvid sauce med løg) er også lækkert.

Torsdag – Menuen står på auberginelasagne, som er fyldt med tomat og toppet med smeltet ost. Lasagnen er kødfri, men bagt aubergine har en struktur, der minder lidt om hakket kød, så man tænker ikke nødvendigvis over, at det er en vegetarret. Især ikke, hvis man serverer friskkogt pasta og hvidløgsbrød til. Lasagnen kan dog også serveres som tilbehør til kød.

FredagHasselback pizzakartofler. Simpel og lækker aftensmad bestående af store hasselback kartofler, der er pimpet som små pizzaer med ost, tomat og pepperoni. Helt perfekt på en fredag. Jeg beregner gerne et par kartofler pr. mand og det plejer at være rigeligt, hvis jeg også serverer en god salat ved siden af.

LørdagPaprikagryde med kylling og bacon. En rigtig vinterret, som faktisk langt hen ad vejen minder om den klassiske paprikagryde med mørbrad og pølser. Tilbehøret bliver ristede kartofler og en eller anden form for dampet grønt, måske ærter eller broccoli.

SøndagBoller i karry. Vi slutter ugen af med den klassike familielivret og denne her udgave er oven i købet pimpet med æbler, så den er ekstra lækker. Tilbehøret bliver selvfølgelig kogte ris.

Ugens lækkeri – Det er ved at være tid til at tænke på julekonfekten og i min familie bliver det (næsten) ikke jul, hvis ikke de her pralinere med mandler, nougat og chokolade er på bordet. Jeg har planer om at lave en portion i ugens løb – de kan sagtens holde sig til jul, hvis altså ikke de er spist inden.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)