Madplan til uge 51…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Uhhh, nu er der ikke længe til, hva? Vores madplan til uge 51 byder på vaskeægte julemad i form af en lækker, langtidsstegt and, som kommer en tur i stegesoen. Derudover har jeg også tænkt godt med krydderier og grønsager ind i madplanen, for det synes jeg efterhånden, at vi trænger til, inden julen for alvor er over os.

Jeg har besluttet, at lave madplan til og med uge 52. Dvs at der kommer en enkelt madplan mere i næste uge, men så holder jeg lige en uges pause henover julen. De fleste dage er besat med juleaften og familiejulefrokoster imellem jul og nytår og da jeg er sikker på, at det er det samme for langt de fleste af os, synes jeg ikke rigtigt, det kan svare sig at lave en madplan til 2-3 dage. Men jeg vender selvfølgelig stærkt tilbage med en ny og lækker madplan til uge 1, hvor vi starter et nyt kapitel i den store bog.

Madplan til uge 51.

MandagSpicy oksekød med spidskål og karry. En rigtig mandagsret, som er dejlig nem at lave, smager forrygende og er fuld at skønne grønsager – lige hvad vi trænger til på denne her tid af året. Kål- og oksekødsblandingen er også lækker som fyld i pandekager eller hjemmelavede forårsruller.

TirsdagHjemmelavede fiskefrikadeller er altid et hit hjemme hos os og hvis bare man har en food processor eller en god blender, er det ret nemt at lave fiskefarsen selv. Jeg laver altid remouladedip til fiskefrikadellerne, men derudover tænker jeg bare, at vi skal have godt, nybagt rugbrød til dellerne. Kogte eller ovnristede kartofler er selvfølgelig også en mulighed.

Onsdag – Menuen står på koteletter i fad med grønt. Modsat den klassiske opskrift med bacon, fløde og pølser, så er der skruet lidt ned for kalorierne og godt op for grønsagerne i denne her udgave, men den smager stadig skønt. Tilbehøret bliver kogte ris.

Torsdag – Jeg har længe haft lyst til denne her kartoffelgratin og heldigvis er kartoflerne på denne her tid af året helt perfekte til formålet. Jeg tænker, at vi holder det lidt let og regner bare med at servere kartoffelgratinen som hovedret med en blandet salat og dressing til, men den kan også bruges som tilbehør.

Fredag – Fredag byder på hyggemad i form af hjemmelavede falafler og efter jeg er begyndt at stege dem på panden i stedet for i en grydefuld olie, er det bare blevet endnu nemmere at lave falafler. Jeg tænker umiddelbart masser af salatgrønt i små skåle og creme fraiche dressing som tilbehør og så noget brød. Enten fladbrød eller hjemmelavede pitabrød.

Lørdag – Godt nok er det lige straks jul, men vi spiser ikke så meget and i løbet af resten af året, så det er sørme med at udnytte, at der er fine ænder alle vegne. Lørdag findes stegesoen frem og så skal vi have en lækker, langtidstilberedt and i stegeso. Jeg tænker, at tilbehøret bliver ret klassisk – hvide kartofler, brun sauce og lidt rødkål. Måske også et par brunede kartofler, det må tiden vise.

Søndag – Det bliver virkelig en weekend med masser af simremad, for søndag er vi på den igen. Denne gang bliver det en lækker ungarsk gullaschsuppe, som får lov til at stå og hygge på komfuret i timevis. Ovenpå lørdagens andesteg tænker jeg, at vi trænger til noget godt krydret mad.

Ugens lækkeri – Ingen jul uden julekonfekt og i de senere år er jeg blevet ret glad for at lave en marcipanroulade, som rulles sammen med nougat og skæres i tynde skiver. Det er altså lidt hyggeligt, at få sådan et stykke eller to til en kop te om aftenen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)