Jeg kender ikke nogen, som ikke bryder sig om hasselback kartofler. De klassiske kartofler er et hit til både oksekød, vildt og fjerkræ, men de her mini hasselback kartofler er næsten endnu bedre. Ikke fordi de smager specielt meget anderledes, men bare fordi de er så fine. Er jeg mon den eneste, der har et eller andet med mad i ministørrelse?

De små, nuttede kartofler er måske ikke så oplagte som tilbehør til hovedretter, medmindre man er meget tålmodig eller kun skal lave til ganske få mennesker. Til gengæld er de helt perfekte at servere som snack eller appetizer, fx til en velkomstdrink eller til dronningens nytårstale og jeg er ret sikker på, at der skal mini hasselback kartofler på bakken med snacks, som bliver serveret til nytårstalen hjemme hos os i år.

Jo mindre kartofler man bruger, jo finere bliver de små hasselback kartofler i sagtens natur. Jeg brugte en pose småbitte kartofler, som egentlig var beregnede til brunede kartofler, og de havde den helt rigtige størrelse, men man bruger selvfølgelig bare de kartofler, som man nu engang kan skaffe. Jeg synes, at kartoflerne bliver finest, hvis man lader skrællen blive på og blot skrubber kartoflerne, men det bestemmer man jo selv. Min kartofler blev bare penslet med olie og drysset med lidt salt, inden de kom i ovnen, præcis som de klassiske hasselback kartofler, men mulighederne er jo mange. Man kan fx drysse kartoflerne med chilipulver, paprika, løgpulver, kryddersalt, timian, revet parmesan eller hvad man nu ellers kan finde på.

Skal kartoflerne bruges som en lille velkomstsnack eller til dronningens nytårstale nytårsaften, så vil jeg beregne 2-3 stk pr mand og en skål dip – antallet af kartofler kommer jo lidt an på, hvad der ellers serveres og hvad resten af aftenens menu står på. Jeg anbefaler en god, hjemmelavet hvidløgsdip eller aioli, men en chili- eller estragonmayonnaise med et lille strejf af bearnaisesauce vil bestemt heller ikke være dårligt.

Mini hasselback kartofler

Samlet tid30 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 20 små kartofler med skræl
  • 2 spsk olie
  • salt
  • friskhakket persille til pynt

Fremgangsmåde

  • Vask kartofler og skær dem i tynde skiver uden at skære helt igennem kartoflen. 
  • Læg kartoflerne på en bageplade beklædt md bagepapir og pensl dem med olie og drys med lidt salt. 
  • Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og møre. 
  • Anret kartoflerne i en skål, drys med lidt ekstra havsalt og friskhakket persille og server. Gerne med en god dip til. 

Noter

Er man meget tålmodig, kan man servere mini hasselback kartofler som tilbehør til diverse hovedretter. Det ser noget så fint ud, men kræver som sagt, at man har tålmodighed nok til at stå og skære massevis af småbitte kartofler i tynde skiver. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)