Bagte hvidløg med olivenolie og salt…

0 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Bagte hvidløg smager ikke bare helt fantastisk. De er også sunde og usansynligt nemme at lave og helt oplagte som tilbehør til en god bøf, lammesteg eller lignende lækkert kød. Faktisk tager det under 5 minutter at klargøre en portion bagte hvidløg og når de er sat i ovnen, kan man gå og nyde duften af de bagte løg, som breder sig i køkkenet.

Modsat friske hvidløg, så er bagte hvidløg ikke stærke. Løgene karamelliserer nærmest under bagningen og får en let sødlig og meget lækker smag, men lugten slipper man altså ikke for. Hjemme hos os lever vi med hvidløgsånde, men forsøger alligevel så vidt muligt at spise hvidløg på samme tid, så det ikke kun er den ene af os, der skal døje med lugten af hvidløgsånde.

Der er 2 måder at klargøre hvidløgene på. Man kan enten halvere hvert hvidløg i to nogenlunde lige store dele, eller man kan nøjes med at skære bunden/roden af det enkelte hvidløg. Fordelen ved den første metode er, at hvidløgsfeddene knap så nemt falder fra hinanden, når de skæres over. Desuden kan man nøjes med at beregne et halvt hvidløg pr. mand, hvilket kan være en fordel til en større forsamling. Ulempen er, at hver enkelt hvidløgsfed er fæstnet fast ved roden. Det kan derfor være lidt svært at få fisket/løsnet de færdigbagte hvidløgsfed ud af skallen, hvis man har fået den del med rod på.

Fordelen ved metode nummer 2 er, at roden er skåret væk. Alle feddene ligger derfor løse i skallen og er lige til at pille ud med en gaffel. Ulempen er dog, at det kan være lidt sværere at holde alle feddene samlet i skallen, når roden skæres væk. Der er også lidt mere spild, for roden og det hvidløg, som hænger ved, skal jo blot kasseres. Desuden skal man som minimum beregne ét helt hvidløg pr. person.

Vælg den metode som passer bedst og når først hvidløggene er klargjort, er det blot at pensle med lidt olie, drysse med salt og bage hvidløgene møre og lækre i ovnen. Voila! Det nemmeste tilbehør, som kan spises hele året rundt – både sommer og vinter.

3.86 fra 14 stemmer

Bagte hvidløg

Bagetid20 min
Samlet tid25 min

Ingredienser

  • hele hvidløg
  • olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skær forsigtigt bunden/roden af de hele hvidløg uden at hvidløgsfeddene skilles ad. Er det for bøvlet, så kan man i stedet halvere hvidløgene. 
  • Stil hvidløgene med snitfladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad.
  •  Pensl snitfladen på hvidløgene med olivenolie og drys med salt. 
  • Bag hvidløgene ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. 
Hvidløgene serveres som de er, eksempelvis som tilbehør til kødretter eller en god bøf. Man spiser hvidløgene ved af "fiske" hvert enkelt hvidløgsfed ud af skallerne med en gaffel. 
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)