Gulerodshummus…

0 kommentarer
Sauce/dip/dressing, Snacks, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Hvis man, ligesom mig, elsker hummus og lækre dips, som bare ligesom får grønsagsstavene til at glide lidt nemmere og hurtigere, så vil man formentlig elske denne her gulerodshummus, som jeg lavede forleden dag og (næsten) allerede har spist. Ikke dermed sagt, at jeg ikke kan lide grønsager, eller bryder mig om at spise dem “au naturel”, for jeg får ret ofte stave af gulerødder, peberfrugt, agurk og bladselleri som en lille eftermiddagssnack, men når jeg anretter grønsagerne med en god dip ved siden af, så bliver det da bare ekstra lækkert.

Man går jo sjældent galt i byen med en helt klassisk hummus, men en chili hummus er nu også ret lækker og det seneste hit er så denne her gulerodshummus, som er lavet på bagte gulerødder, hvidløg og kikærter. I de klassiske hummusopskrifter indgår der ofte en hel del olie, men jeg synes, at det godt kan blive en noget tung omgang. Derfor bruger jeg som regel vand og 1-2 spsk creme fraiche eller lignende syrnet mælkeprodukt, når hummussen skal blendes glat og cremet. Selvfølgelig bruger jeg også olie, men for mig fungerer en kombination af olie, vand og creme fraiche altså bedre end ren olie. Vil man ikke bruge creme fraiche, så kan man dog sagtens erstatte med lidt ekstra olie.

Gulerodshummussen spiser vi som dip til grønsagsstave og brød. Det er et hit at dyppe sprøde stykker knækbrød i hummussen, men det er også superlækkert at bruge den som “spread” i sandwiches og pitabrød eller bare som tilbehør til aftensmaden. Jeg grillede en kylling for nyligt, som vi spiste med masser af ovnbagte rodfrugter og gulerodshummus ved siden af og det smagte skønt.

Desuden er den helt perfekt som “dressing” i en lækker salat eller buddhabowl. Det ser noget så fint ud, hvis man anretter en klat orange hummus i midten af en skål og “omringer” den med skønne sager i flotte farver – avocado, bagte grønsager, rødbedespirer, salat, oliven, peberfrugt, bønner, nødder og hvad man nu ellers bryder sig om.

5 fra 1 stemme

Gulerodshummus

Samlet tid30 min
Antal: 5 dl

Ingredienser

 • 250 gr gulerødder (skrællede og skåret mindre stykker)
 • 5 fed hvidløg (skrællede)
 • 2 spsk olie
 • 1 ds kikærter (ca 240 gr)
 • 3 spsk citronsaft
 • 2 spsk olie
 • 2 spsk creme fraiche (kan erstattes af ekstra olie)
 • 1 dl vand (måske skal der bruges mere eller mindre)
 • chilipulver efter smag
 • salt

Fremgangsmåde

 • Fordel gulerødder og skrællede hvidløgsfed i et ildfast fad foret med bagepapir. Dryp med 2 spsk olie. 
 • Sæt fadet i ovnen i ca 25 minutter (varmluft) ved 175 °C til gulerødderne er møre, men uden at de bliver mørke. 
 • Afdryp kikærterne og skyl dem grundigt. Kom kikærter, bagte gulerødder og hvidløgsfed, citronsaft, olie og creme fraiche i en food processor og blend det. Tilsæt vand lidt efter lidt til blandingen er blød og cremet - måske skal der bruges lidt mere eller mindre vand. Har man ikke en food processor, så kan en god stavblender også bruges. 
 • Vend den blendede hummus ud i en skål og smag til med chilipulver, salt og måske lidt ekstra citron. 
 • Opbevar gulerodshummus på køl i en bøtte med låg. Den kan holde sig i ca 1 uge. 
Man kan selvfølgelig også bruge kikærter, som man selv udbløder og koger. 100 gr tørrede kikærter svarer til ca 200 gr udblødte og kogte kikærter. 
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)