Indbagte hakkebøffer…

27 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Oksekød, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Hvis man, som mig, er vild med sprødbagt butterdej med lækkert fyld, så kan man roligt læse videre i det her indlæg og glæde sig til opskriften, som byder på lækre, indbagte hakkebøffer med porre og pikantost.

Der lå næsten en hel rulle fersk butterdej i køleskabet, som var blevet til overs fra nytår og jeg havde desuden en pakke hakket oksekød, som skulle bruges, inden vi rejste på vinterferie. Og da jeg tidligere har lavet de her skønne indbagte koteletter med bacon, porrer og  pikantost med stor succes, så var det jo oplagt også at prøve med hakkebøffer.

Jeg udelod bacon denne gang og brugte desuden lidt ekstra grønt i form af en peberfrugt, som passede perfekt til det hakkede oksekød, men ellers har jeg faktisk ikke lavet de store forandringer ift oroginalopskriften og sørme om ikke hakkebøfferne blev en lige så stor succes. Morten var i hvert fald ét stort smil, men kombinationen af bøf og sprød butterdej kan vist også som regel få smilene frem hos de fleste herrer.

Jeg brugte gul pikantost til fyldet til bøfferne og smagsmæssigt minder det ret meget om fyldet i en klassisk skinkestang – ikke mindst når det kombineres med butterdejen. Ostefyldet smelter selvfølgelig under bagningen og af samme grund synes jeg ikke, at det er nødvendigt at servere yderligere sauce til bøfferne, men det er jo en smagssag.

Selvom jeg udelod bacon, kan man selvfølgelig sagtens tilsætte bacon i tern til fyldet, hvis man har lyst, ligesom man kan tilføje eller erstatte grønsagerne i fyldet med andre slags grønt fx champignons, spinat, forårsløg, squash i tern, halve cherrytomater eller hvad man nu kan finde på. Man skal blot huske, at grønsagerne skal sauteres på panden, inden de blandes med osten, så væden fordamper. Ellers kan man risikerer, at væden løber ud under bagningen og gør butterdejen blød og slatten.

Jeg droppede som sagt sauce til bøfferne men serverede til gengæld en stor skålfuld blandet salat af resterne fra grønsagsskuffen og en portion ovnbagte rodfrugter med timian til. Der er jo tale om en temmelig fyldig ret, men ved at fokusere på let og grønt tilbehør, synes jeg, at det fungerer helt perfekt.

4.19 fra 16 stemmer

Indbagte hakkebøffer

Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr hakket oksekød
 • 2 fed hvidløg (pressede)
 • 2 spsk olie
 • 1 porre (renset og skåret i tynde ringe)
 • 1 peberfrugt (hakket)
 • 200 gr gul pikantost (anden flødeost kan også bruges)
 • 1 rulle fersk butterdej
 • sammenpisket æg
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Ælt oksekødet sammen med presset hvidløg, salt og peber og form 4 bøffer. Varm olien op på en stegepande og brun bøfferne på begge sider - de skal ikke være gennemstegte. Sæt de brunede bøffer til side. 
 • Sauter porre og peberfrugter et par minutter på den varme pande - panden skal ikke rengøres først. Tilsæt pikantost og lad osten smelte. Rør rundt og smag til med salt og peber. 
 • Bred butterdejen ud og del den i 4 kvarte. Læg 1 skefuld ostefyld og en bøf på midten af hvert stykke butterdej. Pensl kanterne på butterdejen med æg, så lukker de bedre.
 • Fold butterdejen sammen om fyldet. Det gøres nemmest ved først at folde de 2 langsider op og derefter folde det ene endestykke op og lukke til med det andet endestykke. Der må godt trækkes forsigtigt i butterdejen, så den kan nå.
 • Læg butterdejspakkerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Bag pakkerne ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter til butterdejen er gylden og sprød. Det er vigtigt, at pakkerne ikke bages for længe, for så kan bøfferne blive tørre. 
I stedet for hakkebøffer kan man bruge kyllingebryst eller koteletter.
Udover porre og peberfrugt kan man også komme champignons i fyldet. Desuden kan man tilsætte bacon i tern. Steg bacon på panden, når hakkebøfferne er brunede og stillet til side. Tilsæt herefter porre og peberfrugt og pikantost som beskrevet i opskriften. 
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anja Vejlø
4 år siden

Skal helt sikkert prøves. Vi er kæmpe fan af de indbagte koteletter(selv om vi oftest bruger kylling). Hvem ved…måske siger der ser bacon i 😜

Eva Amstrup
4 år siden

MANGE TAK FOR DINE DEJLIGE OPSKRIFTER, SOM JEG ER MEGET GLAD FOR UHM
MVH EVA AMSTRUP

Zanne Gorell
2 år siden

Det godt ud skal prøves

Jens
4 år siden

Er det ikke meningen, at fyldet lægges oven på bøfferne, hvorefter det hele pakkes ind i dejen?

Jeanni
4 år siden

Jeg har her til aften forsøgt atlave det. Venter du til at fyldet er kølet ned inden du pakker dem?
Jeg var ude for at butterdejen smeltede så meget inden jeg nåede at vende dem rundt, at de dermed ikke er lukket af i toppen.

Aase
3 år siden

Vil det fungere at lave “pakkerne” dagen før eller evt nogle timer før gæsternes ankomst. Planlægger at bruge dem som gæstemad til 12 personer 🤗. Og tak for dine fantastiske opskrifter, lækre og lige til at gå til 👍

Kirsten H
3 år siden

Tak. En fantastisk ret. Havde en tilbage, som blev skåret i skiver, med salat til frokost. Mums 😋😋😋

Hilsen Kirsten H

maibritt jørgense
2 år siden

hej . vil lige høre hvilket tilbehør du bruger?

Dorthe Faurholt Børgesen
2 år siden

Kære Anne-Kathrine. Lige mine smagsløg. Jeg glæder mig altid til lørdag hvor du har dine super gode opskrifter som jeg stort set altid benytter mig af. Tak for det,

Bente Nielsen
2 år siden

5 stars
Hejsa, vi har i dag prövet denne opskrift, jamen altsaa det er da bare saa läkkert 🙂

Joyce Dige
1 år siden

Jeg skal lave bøfferne i aften og glæder mig allerede, har brugt mange af dine opskrifter og med stor succes, når man som jeg har været husmor i mange år og gerne vil være lidt med på vognen, er det fantastisk at få en hjælpende hånd, tak for det og rigtig god dag!

Lene M. Sørensen
1 år siden

5 stars
En Sikker vinder, hvis man gerne vil imponere sine gæster med sine færdigheder i et køkken.

Har du prøvet med filodej før? Jeg tænkte på at reducere bare en lille smule kcal 🙂

Jeg elsker din hjemmeside, du er en kæmpe inspiration i mit køkken:-)

Mette
2 måneder siden

Ved du om man kan få glutefri butterdej?
Mvh Mette.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)