Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 2…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Julen 2018 er pakket ned og væk er alt glitter og glimmer. Vi er tilbage ved hverdagene igen og selvom det godt kan være lidt svært at omstille sig til januars kulde og mørke, ovenpå en festlig julemåned, så er der også noget helt specielt rart ved at tage hul på et helt nyt og uberørt år. Desuden bringer lyskæderne i havens træer fortsat lys i mørket og hyacinterne dufter i stuerne, så alt i alt er jeg rigtig godt tilpas med, at kalenderen nu siger januar.

Vi trænger til grønt, groft og let mad ovenpå julens tunge spiser og derfor har jeg fyldt madplanen med masser af rodfrugter, der som bekendt er i sæson netop nu. Desuden har jeg fundet en lille godbid af den sundere slags frem som “ugens lækkeri” og endelig slutter vi ugen af med en rigtig simreret.. Den kan godt være, at julen er ovre, men vinteren er kun lige begyndt og hjemme hos os er vinter = simremad.

Madplan til uge 2.

MandagOne pot spaghetti bolognaise. Den kendte og elskede familielivret i en one pot udgave, som gør den endnu nemmere at lave. Helt perfekt aftensmad på en mandag, hvis man endnu ikke er kommet helt op i omdrejninger ovenpå weekenden.

Tirsdag – Hvis man gerne vil spise flere grønsager og evt. spare lidt på kødet, så er gode grønsagssupper vejen frem. I denne her uge skal vi have chilisuppe, som er ret simpel at lave og indeholder ganske få ingredienser. Smagen er dog helt i top og minder lidt om en klassisk tomatsuppe med et lille chili kick.

OnsdagDe her saltede kyllingelår er altid et hit hjemme hos os. De har en meget lækker og letsaltet smag og bliver der lår til overs, så er de oplagte i madpakken. Tilbehøret bliver en portion ovnbagte rodfrugter med timian, sennep og honning. 

Torsdag – Jeg elsker panini og de her rugbrødspanini med pesto, ost og avocado er bestemt ingen undtagelse. Jeg synes, det er lækkert med avocado i paninierne, men bryder man sig ikke om varm avocado, så kan man udelade det eller evt. erstatte med stegt eller kogt kylling. Har man ikke en paninigrill, så kan man bruge en toaster og endelig kan man bruge ovnen. Vi spiser gerne salat eller grønsagsstave til paninier.

Fredag – Om vinteren, når citrusfrugterne er i sæson og smager allerbedst, kan jeg nærmest leve af denne her skønne salat med appelsiner, grape, avocado og fetaost. Den er helt simpel at lave, men smager vanvittig godt og er perfekt både til frokost og aftensmad. Fredag skal vi have et stykke stegt laks ved siden af salaten, men grillet kylling er også godt.

Lørdag – Jeg er fuldstændig vild med de her rodfrugtpizzaer med rød pesto, lufttørret skinke og rucolasalat på toppen og jeg glæder mig altid, når de står på menuen. De er dejligt nemme at lave, fordi man ikke skal ælte og udrulle pizzadej, men derudover smager de også bare forrygende. En rigtig vinterpizza.

Søndag – Vi skal have svinekæber i rødvinssauce. En rigtig efterårs- og vinterret, som kan simre længe på komfuret, indtil kødet er smørmørt og nærmest falder fra hinanden i den gode og kraftige rødvinssauce. Tilbehøret bliver formentlig kartoffelmos af en eller anden slags, måske peppet op med lidt selleri eller lign.

Ugens lækkeri – Selvom man forsøger at spise lidt sundere ovenpå decembers mange fristelser, så kan man jo godt stadig blive grebet af lækkersult. Jeg har planer om at bage en portion af de her skønne, og lidt sundere, müsliscookies i løbet af den kommende uge. De er geniale som en lille snack, et mellemmåltid eller bare til en kop te og aftenhygge.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer