Ny uge – ny madplan. Skal vi tro vejrudsigten, så bevæger vi os ind i en kold (snefyldt?) uge og det afspejles selvfølgelig i madplanen, som jeg har fyldt med masser af lækker vintermad, der varmer. Der er varm suppe, go’e gryderetter og hjemmelavet kakaopulver til lynhurtig og lækker, varm kakao på menuen.

Skal der komme sne, så lad der komme sne. Vi er forberedte, sneskovlen er fundet frem og vi har desuden indkøbt ekstra solsikkefrø til fuglene og hængt nye mejsebolde op i havens træer og buske.

Madplan til uge 5.

Mandag – Ugen starter godt med en portion boller i karry. Helt klassisk familiefavorit, som selvfølgelig serveres med kogte ris og lidt dampet grønt. Jeg blander gerne risene med ærter – det smager skønt.

Tirsdag – Med sneen og kulden er det bare blevet endnu mere aktuelt med en ugentlig suppedag og i denne her uge skal vi have en skøn, hjemmelavet tomatsuppe. Om sommeren bruger jeg friske tomater, men på denne her tid af året, hvor tomaterne smager af nul og niks, laver jeg suppen af dåsetomater. Vil man have ekstra fylde til suppen, så tilsæt kogt pasta.

Onsdag – Menuen står på lækre og saftige kyllingefrikadeller. Tilbehøret bliver denne her skønne broccolisalat med granatæble, som ikke bare er lækker men også noget så fin at se på med de smukke, røde granatæblekerner. Jeg tænker, at vi bare skal have lidt godt brød ved siden af, men skal der ekstra fylde til, så kan jeg anbefale nogle ovnristede kartofler.

Torsdag – De her rodfrugter de luxe med små, lækre cocktailpølser i baconsvøb er lynhurtigt gået hen og blevet vores nye favorit tilbehør herhjemme. Dog egner fadet sig også ret godt som hovedret, så det skal vi have torsdag aften og så tænker jeg, at der skal serveres en eller anden form for kålsalat ved siden af.

Fredag – Weekenden skydes igang med denne her skønne rejesalat med mango og chili og lækkert brød. Rejesalaten er virkelig en af mine favoritter og desuden et hit på bloggen og jeg kan allerede nu afsløre, at jeg har sneget en variant af rejesalaten med i min kommende kogebog.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på pramdragergryde. En form for mørbradgryde med bacon, som den serveres på de gamle pramdragerkroer (fx Svostrup Kro) langs gudenåen. Tilbehøret bliver ristede kartofler og en eller anden form for grønt, fx de her broccolifritter, som snildt kan komme i ovnen sammen med kartoflerne.

SøndagKylling i fad med karry og ananas og kogte ris ved siden af. En variant over den klassiske kylling i karry, som tilberedes i ovnen og jeg synes, den er forrygende lækker, men nu er jeg jo også kæmpe fan af “mad i fad”. Vil man ikke have kylling, så kan fadet også laves med koteletter.

Ugens lækkeri – Hvad er vel bedre end en kop varm kakao efter en lang gåtur eller på en rigtig kold vinteraften? I den kommende uge skal jeg have lavet en ordentlig portion instant kakaopulver til varm kakao. Pulveret laves af chokolade, sukker og kakaopulver og skal så blot røres ud i varm mælk. Så bliver det næsten ikke nemmere, at lave en kop varm kakao.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)