Krakelerede chokolade cookies.

2 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Julesmåkager, Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

Fredage er oplagte til at bage lidt lækkert til weekenden og her til eftermiddag dufter hele huset varmt og hyggeligt af chokolade, for jeg har netop taget en pladefuld nybagte, krakelerede chokolade cookies ud af ovnen. Nu skal jeg bare lige have lavet mig en god kop te og så tror jeg, at jeg vil holde tidligt weekend og i stedet nyde et par kapitler i min bog. Senere skal vi ud og spise, drikke skønne cocktails og i biografen med et par dejlige venner. En perfekt start på weekenden.

Oprindeligt er de krakelerede chokolade cookies vist mest tænkt som en form for julesmåkage – måske fordi det ser ud som om, at de er trillet i sne. Men nu er det jo ret sjældent, at vi har sne til jul her i landet, så jeg tænkte, at vinterferien måtte være et lige så oplagt tidspunkt for at bage de lækre kager. Omend vi også kommer til at kigge langt efter sneen i vinterferien i år.

Kagerne er sprøde udenpå og bløde og let seje indvendigt. Lidt som en skøn kombination af en småkage og en brownie og de er altså bedst, når de er relativt nybagte. Efter 5-7 dage begynder de at blive let tørre og det er måske også en af grundende til, at de krakelerede chokolade cookies aldrig rigtig har vundet indpas på vores liste over julesmåkager. Holdbarheden er ganske enkelt for kort og vi kan ikke nå at spise dem, når vi også gerne vil nyde alle de andre, dejlige julesmåkager.

Dejen er både nem og hurtig at røre sammen, men også ret klistret, så det er en rigtig god ide, at lade dejen hvile på køl i minimum 1 time men gerne længere, inden den trilles til kugler, som vendes i flormelis. Hvis dejen fortsat er meget klistret, så brug lidt flormelis som “mel”. Dermed bliver det meget nemmere at trille pæne kugler og da kuglerne under alle omstændigheder skal vendes i flormelis til sidst, så gør det ikke den store forskel.

4.36 fra 14 stemmer

Krakelerede chokolade cookies

Antal: 20 stk

Ingredienser

 • 2 æg
 • 150 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 50 gr smør
 • 25 gr mørk chokolade
 • 125 gr hvedemel
 • 40 gr god kakaopulver (bage- og drikkekakao)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • flormelis

Fremgangsmåde

 • Æg, sukker og vaniljesukker piskes til en lys og luftig æggesnaps. 
 • Smelt smør og chokolade i en lille gryde og rør det sammen til en homogen masse. Tilsæt chokoladesmørret til æggesnapsen under omrøring. 
 • Sigt hvedemel, kakaopulver bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Lad dejen hvile koldt i 1-2 timer.
 • Tril dejen til 20 kugler på størrelse med store valnødder. Tril kuglerne i flormelis og stil dem på en bageplade med lidt afstand. Hvis dejen er meget klistret at trille til kugler, så kan man også med fordel bruge lidt flormelis som “mel” på hænderne. 
 • Bag kagerne ved 180 °C (almindelig ovnvarme) i 13-15 minutter, indtil kagerne er krakelerede. 
 • Lad kagerne hvile kort på bagepladen, inden de flyttes over på ovnristen og afkøles. Opbevar i en lufttæt dåse. 
Kagerne kan holde sig 8-10 dage i en lufttæt kagedåse eller bøtte med låg, men de er bedst, når de er relativt nybagte. Herefter begynder de at blive lidt tørre.
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
4 dage siden

Kan man lave dejen dagen før?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)