Herhjemme er vi ret glade for den klassiske kyllinge pot pie med kylling og grønsager i en lækker og cremet sauce og et sprødt låg af butterdej på toppen. Det er jo lidt som at få serveret en kæmpe tartelet, men vi kan vel også hurtigt blive enige om, at butterdej ikke ligefrem sniger sig ind på en førsteplads, når det gælder sunde madvarer. Derfor er det hverken hver eller hver anden uge, at der er kyllingepie på menuen.

Imidlertid er jeg begyndt at lave kyllinge pot pie i en lidt anderledes version, hvor jeg erstatter låget af butterdej med kartoffelskiver, som bages gyldne i ovnen. En forrygende lækker hverdagsret, som hurtigt er blevet et hit herhjemme, hvilket de fleste ovnretter faktisk bliver. Det er da skønt, når kød, sauce, kartofler og grønt bare samles i ét fad og bages færdigt i ovnen, imens man får styr på køkkenet og dækket et hyggeligt aftensbord.

Der er lidt arbejde ved denne her kyllinge pot pie, idet kartoflerne skal skrælles, skæres i skiver og have et opkog, ligesom grønsagerne skal gøres i stand og dampes. Desuden skal kyllingen koges eller steges og efterfølgende skæres/plukkes i mindre bidder. Man kan selvfølgelig tage et par smutveje og bruge en pose frosne grønsager, som blot skal koges og  færdigstegt kylling fra supermarkedet er jo også en mulighed.

Man kan desuden tilføje en dåse asparges til fyldet i stedet for at friske asparges, men jeg vil skynde mig at tilføje, at de grønsager som jeg har nævnt i opskriften, kun skal opfattes som en vejledning. Man bruger selvfølgelig de grønsager, som man kan lide eller har liggende i forvejen. Bruger man asparges fra dåse, så bør man dog gøre sig selv den tjeneste og gemme vandet til saucen – præcis ligesom når man laver fyld til tarteletter med høns i asparges. Man erstatter bare noget af kogevandet fra grønsagerne med aspargesvand, så målene stadig passer.

>> Se evt. min bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges lige her.

Kyllinge pot pie’en kan for øvrigt laves nemt helt uden genveje og blive et rigtigt stop spild af madprojekt, hvis man er lidt forudseende, eksempelvis når man serverer stegt kylling med brun sauce,  kartofler og grønt. Kog lidt ekstra kartofler og grønsager, så der er rester til dagen efter. Skær kartoflerne i skiver, pluk det tiloversblevne kyllingekød i stykker og pil kødet af kyllingeskroget. Lav saucen efter nedenstående opskrift og vend kylling og kogte grønsager i saucen. Så er det blot at fordele hele herligheden i et ildfast fad og lægge kartoflerne øverst. Efter 30 minutter i ovnen er maden klar – rester på den allerbedste måde.

Print opskrift Pin opskrift
4.41 fra 5 stemmer

Kyllinge pot pie med kartoffellåg

Bagetid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 600 gr kartofler
 • 400 gr blandet grønt (jeg brugte asparges, gulerødder og ærter)
 • 2 stk kyllingebryst uden skind og ben (stegt eller kogt)
 • 40 gr smør
 • 4 spsk hvedemel
 • 4 dl mælk
 • 50 gr revet ost (fx mozzarella)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og læg dem i en gryde med vand. Bring gryden i kog og giv kartoflerne et hurtigt opkog (2-3 minutter). Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og stil dem til side. 
 • Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Damp grønsagerne i en gryde med letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er lige netop møre. Hæld vandet fra grønsagerne, men gem 2 dl til saucen. 
 • Pluk eller skær kyllingekødet i mundrette stykker
 • Smelt smørret i en gryde og rør mel ud i det smeltede smør. Tilsæt kogevand fra grønsagerne og mælk og pisk godt, så evt. klumper piskes ud. Bring gryden i kog og lad saucen koge i 1-2 minutter, til den tykner og evt. melsmag forsvinder. Smag til med salt og peber. 
 • Vend grønsager og kylling i saucen og hæld blandingen i et ildfast fad. Læg kartoffelskiverne taglagt ovenpå og slut med revet ost
 • Sæt fadet i ovnen ved 190 °C varmluft (200 °C alm. ovn) i ca 30 minutter, til osten er gylden og smeltet. Server evt med salat. 

Noter

I stedet for friske grønsager, kan man bruge en pose blandede grønsager fra frost, som gives et hurtigt opkog i letsaltet vand til de bliver møre. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)