Madplan til uge 6…

7 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så sluttede januar. Årets måske mest udskældte og forhadte måned? 🙂 Personligt har jeg faktisk et ret afslappet forhold til både januar og vinteren generelt. Efteråret er så absolut min favorit årstid, men vinteren er skam heller ikke dårlig og selvom det er de færreste, der forstår det, så har jeg næsten et mere anstrengt forhold til marts og april. Måske det hænger sammen med, at selvom vinteren officielt er slut, så kan vi både opleve regn, blæst, sne og slud iblandet sol og varme i marts og april. Og bedst som man har indstillet sig på en regnvejrdag og gjort klar til indehygge, så bryder solen frem 🙂

Nå, men selvom jeg ikke er herre over vejret, så er jeg i hvert fald herre over vores madplan. Januar er godt nok slut, men vinteren er endnu ikke ovre, så vi fortsætter med de gode vinterretter. Og så kan vi jo glæde os over, at det nu er sæson for en af vinterens og det tidlige forårs helt store delikatesser. Det er tid til stenbiderrogn.

Madplan til uge 6.

Mandag – Ugen indledes på bedste vis med en af mine lasagnefavoritter, nemlig denne her spinatlasagne med bechamelsauce. Lasagnen er ret enkelt at lave og samtidig noget så lækker. Selvom lasagnen er spækket med spinat, foreslår jeg en blandet salat ved siden af lasagnen. Salat og lasagne er altid en god kombination.

Tirsdag – Vi skal have wienerkarbonader, som i bund og grund bare er helt almindelige karbonader med det klassiske tilbehør, som vi kender det fra wienerschnitzler – ristede kartofler, ærter og “dreng”. En lidt hyggelig mormor-ret, som med jævne mellemrum er på menuen hjemme hos os.

Onsdag – Menuen står på risengrød, som Morten ELSKER. Selvom julen er overstået, så synes jeg sagtens, at man kan servere risengrød i løbet af hele vinteren. Desværre deler jeg ikke helt Mortens begejstring for risengrød, men vi deler sol og vind lige og så supplerer jeg med at bage en portion lækre boller og købe 1-2 stykker god ost.

TorsdagSpicy oksekød i fad med hvidkål og masser af grønt. En skøn vinterret der både er nem, lækker, sund og særdeles budgetvenlig. Så bliver det vist ikke meget bedre. Spis det spicy oksekød som selvstændig hovedret, suppler med ristede kartofler eller brug det som fyld i madpandekager. Uanset hvad er det altid et hit her i huset.

Fredag – Der er endelig stenbiderrogn hos fiskehandleren igen og fredag aften skal vi have stenbiderrogn med creme fraiche og rødløg på nybagte blinis. Blinis er jo egentlig en forret, men vi er jo kun 2 herhjemme, så vi frådser lidt og spiser det til hovedret. Ved siden af supplerer jeg med pil-selv rejer eller et par rejemadder – det kommer lidt an på, hvad fiskehandleren ellers tilbyde og så er jeg helt sikker på, at vi bliver mætte.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på farsbrød med bacon og timian og ristede kartofler. Et farsbrød er jo altid godt og når samtlige elementer til middagen bare skal sættes i ovnen, og efterfølgende passer sig selv, så kan det jo næsten ikke blive nemmere at fremtrylle en lækker lørdagsmiddag.

Søndag – Ugen afsluttes med hjemmelavede falafler og jeg glæder mig allerede. De her falafler steges på panden og af samme grund er de måske lidt nemmere at lave end de traditionelle falafler, som tilberedes i kogende olie. Tilbehøret bliver brød af en eller anden slags, måske en portion hjemmebagte pitabrød, og så diverse salatgrønsager og dressing.

Ugens lækkeri – I den kommende uge vil jeg bage en portion knasende sprøde flap jacks, som ret beset vel lige så godt kunne kaldes müslibarer. De er superlækre og indeholder kun ganske få ingredienser og så er de helt perfekte til en kop te eller som en lille sød snack.

7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Marianne
3 år siden

Hej
Jeg synes din idé om billige madplaner er lige i øjet for vores familien grundet ønsket om en ret så dyr ferie til sommer;)
Jeg kan dog rigtig godt li’ at have planen printet ud … er det mig som ikke liiige kan finde det eller kan der laves en print-knap, hvor opskrifter så noget nemmere kan sættes til udskrivning?

Katrine
3 år siden

Rigtig gode opskrifter:)

Eva Pugdahl
3 år siden

Undskyld, den Uge madplan du har sendt til mig, er der rigtig mange skrivefejl og engelske ord. Vil bare være sikker på det er fra Maden i mit liv.
Hilsen Eva Pugdahl

Eva Pugdahl
3 år siden

Hej.
Når jeg klikker på opskrifterne.
Hilsen Eva

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)