Endnu en uge kom og gik. Vinterferien er lige straks slut for dem, som har holdt fri i uge 7, imens alle dem som holder fri i uge 8, kun lige har taget hul på den første feriedag. Vinteren viser ikke ligefrem tænder i år – er det ikke snart en del år siden, at vi har haft en rigtig frysende kold og snefyldt vinter?

Til gengæld kan vi jo så glæde os over de skønne vinterretter, som sagtens kan nydes, selvom frosten ikke ligefrem knirker og sneen vælter ned. Jeg har i hvert fald ikke planer om at droppe hverken gode gryderetter eller vores ugentlige suppedage foreløbigt. Også selvom vinteren sådan helt officielt slutter om under 14 dage.

Madplan til uge 8.

Mandag – Vi starter med en gang tarteletter med høns i asparges. Måske ikke det oplagte valg på en mandag aften, men jeg dropper suppehønen og koger i stedet et par kyllingebryster i letsaltet vand i ca 20 minutter og så er maden hurtigt klar. Jeg koger desuden et par ekstra kyllingebryster, nu hvor jeg er i gang – så er kyllingen klar til onsdag.

Tirsdag – Tirsdag byder på en lækker spinattærte med laks. Har man ikke tid eller lyst til at lave bunden selv, så kan man selvfølgelig sagtens bruge en færdiglavet rulle tærtedej fra køledisken. Bryder man sig ikke om fisk, så kan tærten også laves med stegt bacon i tern eller en god skinke skåret i strimler. Jeg foreslår en lækker blandet salat ved siden af tærten.

OnsdagStegte ris med kylling og masser af skønne, sprøde grønsager. Retten kaldes også for asiatisk biksemad og den kan virkelig fyldes med alle mulige former for kød, fisk og grønt. Præcis som vores biksemad.

Torsdag – Godt nok viser vinteren ikke ligefrem tænder, men derfor nyder vi nu stadig vores ugentlige suppedage. I denne her uge står den på en cremet græskarsuppe af hokkaidogræskar, som efterhånden synger på sidste vers. Sæsonen er nemlig ved at være ovre, så det er nu, de skal nydes.

Fredag – Fredags menuen står på spaghetti carbonara, som er en af mine mange, italienske livretter. Italienerne har om nogen forstået det der med at skabe magi med ganske få ingredienser. Jeg kommer dog fløde i min carbonara, hvilket jeg synes gør saucen ekstra cremet, men der er ikke fløde i den originale version.

Lørdag – Om vinteren er bagekartoflerne ekstra gode og store og helt perfekte til dobbeltbagte kartofler med skinke og ost, som vi skal have i weekenden. Jeg serverer gerne kartoflerne som en let hovedret med en salat ved siden af, men de kan også bruges som tilbehør til diverse kødretter, fx en god bøf eller en rosastegt oksesteg.

Søndag – Søndagsmiddagen bliver en klassisk, engelsk shepherd’s pie bestående af kødsauce med et bagt låg af kartoffelmos på toppen. Retten er dog ikke mere klassisk, end at jeg laver den med hakket oksekød i stedet for lammekød og derfor har jeg ladet mig fortælle, at den egentlig bør kaldes en cottage pie.

Ugens lækkeriHjemmebagte kokosmakroner med en lækker og snasket midte og en bund af tyk, mørk chokolade er da bare alt for lækre til en kop varm te. Desuden har de den kæmpe fordel, at de kan fryses, så lav bare en stor portion og tø op efter behov/lyst. Jeg skal afgjort have bagt kokosmakroner i den kommende uge.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)