Der er varm te på kanden, det er fredag og hele huset dufter af de her lækre og sprøde makronmuffins, som jeg netop har taget ud af ovnen. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange min mor har bagt de her kager, da jeg var lille. Men smagen af barndom er da ikke den dårligste måde at begynde weekenden på. Og så har jeg oven i købet været en tur på biblioteket og har hjembragt en hel stak bøger og blade, som jeg glæder mig til kigge nærmere på.

Makronmuffins – de nemmeste kager.

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at der skulle bages kage til weekenden. Men efter en pludselig indskydelse fik jeg alligevel lyst til at bage lidt lækkert til os. Og valget faldt altså på en portion makronmuffins med chokolade og nødder. Det helt perfekte valg når man bager kage efter en pludselig indskydelse, fordi de både er nemme at lave og indeholder relativt få ingredienser. Og så er der oven i købet tale om ingredienser, som man som regel ligger inde med i forvejen. Ren win win og helt oplagt, hvis man har lidt chokolade og en lidt makroner til overs fra en lagkage eller lignende.

Se også – Makronkage/tvebakkekage I Makronsnitter I Gammeldags æblekager med makroner

Makronmuffins bager jeg stort set hele året. Om foråret og sommeren er jeg ret glad for at tilsætte rabarber og lave de her makronmuffins med rabarber. De smager for øvrigt helt forrygende med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche. Og på denne her tid af året bruger jeg gerne grofthakket chokolade og hasselnødder. Og hasselnødderne kan selvfølgelig sagtens udskiftes med mandler eller valnødder (eller udelades) Det er mindst lige så godt.

Kagerne bliver sprøde udenpå og sådan lidt mazarin-agtige i midten. Og så har de den store fordel, at de holder sig lækre og bløde i flere dage. Faktisk kan de også fryses. Det er med andre ord oplagt at lave en ordentlig portion, når man alligevel er i gang. Og skal der deles kage ud på jobbet eller til klassekammeraterne, så er der næsten 100 % garanti for succes med en omgang makronmuffins.

Makronmuffins med chokolade
Print opskrift Pin opskrift
4.64 fra 19 stemmer

Makronmuffins med chokolade

Samlet tid30 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk mandelessens (kan udelades)
 • 60 gr smeltet smør
 • 60 gr hvedemel
 • 60 gr makroner (knuste)
 • 75 gr mørk chokolade (hakket)
 • 50 gr hasselnødder eller mandler (hakkede)

Fremgangsmåde

 • Kom æg, sukker, vaniljesukker og mandelessens i en skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps. 
 • Kom det smeltede smør i æggesnapsen under langsom piskning.
 • Vend hvedemel og knuste makronerforsigtigt i dejen med en dejskraber. Hak chokolade og nødder og rør dem i dejen
 • Fordel dejen i 10 små muffinsforme. Sæt evt. formene i en muffinform af metal, så de holder faconen under bagningen. 
 • Bag kagerne ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad kagerne afkøle på bageristen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)