Som så mange andre, så er Morten og jeg ret glade for lasagner i alle mulige afskygninger. Man går bare sjældent galt i byen med et boblende varmt fad pasta, som tages direkte ud af ovnen og sættes på bordet. Det her indlæg handler godt nok om en pastatærte med kylling og broccoli, men en pastatærte kan vel også godt betegnes som en form for lasagne. Eller i hvert fald en slags hybrid imellem en lasagne eller lasagnette og så en tærte.

En pastatærte er genial hverdags- og restemad, fordi den er så utrolig nem at lave. Præcis som med andre madtærter, så kan man stort set bruge alle de former for grønsager og kød, som køleskabet gemmer på. Og at man så oven i købet slipper for først at skulle samle og udrulle tærtebunden, hvis man i stedet laver en pastatærte, gør jo bare det hele endnu nemmere.

Denne her pastatærte er lavet med en rest stegt kylling og et broccoli. Desuden havde vi en pakke røget filet bacon og et bundt forårsløg liggende i køleskabet, som røg med i puljen, da jeg alligevel var i gang. Ligger man ikke inde med en rest stegt kylling, så kan man evt. købe 1-2 stk kyllingebryst, som steges eller koges og efterfølgende skæres ud i mundrette tern. Færdigstegt kyllingefilet fra supermarkedet kan formentlig også bruges, men man kan jo også droppe kylling og i stedet bruge lidt hamburgerryg eller god skinke, som skæres i tern.

Endelig er der jo ingen, der siger, at der absolut skal være kød i pastatærten. Man kan fyre op for grønsagerne og tilsætte majs, ærter, peberfrugt, porre, ekstra broccoli eller små cherrytomater, for nu blot at nævne nogle eksempler. Og det kan man selvfølgelig også gøre, selvom tærten indeholder kød. Server en god salat og evt. lidt brød ved siden af pastatærten og så lover jeg, at alle omkring bordet nok skal blive mætte.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 3 stemmer

Pastatærte med kylling og broccoli

Bagetid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr pastaskruer eller penne
 • 1 broccoli (delt i små buketter)
 • 1 spsk olie
 • 1 pk røget filet bacon (eller alm bacon)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 200 gr stegt eller kogt kylling (skåret i tern)
 • 6 æg
 • dl mælk
 • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaskruerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. De sidste par minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter, så de får et kort opkog. Hæld pasta og broccoli i en sigte og lad det afdryppe. 
 • Opvarm 1 spsk olie på en stegepande og steg røget filet bacon. Husk at filet bacon ikke bliver sprødt som almindeligt bacon. Tilsæt forårsløg til panden og sauter et par minutter til løgene falder sammen og bliver bløde. 
 • Fordel pasta, broccoli, filet bacon, forårsløg og kylling i et ildfast fad. 
 • Pisk æg, mælk og revet ost sammen med salt og peber og hæld blandingen over pastafyldet i fadet. Bag fadet ved 180 °C varmluft (eller 190 °C alm ovn) i 30-40 minutter, indtil osten er gylden og æggemassen er stivnet. 
 • Bagetiden afhænger selvfølgelig af højden på pastatærten. Har man brugt et stort, fladt fad går det hurtigere end ved et lille, højt fad. Bliver osten for mørk, før tærten er stivnet, så læg et stykke stanniol over tærten og bag videre. 
 • Server evt. pastatærten med et grønt drys friskhakkede krydderurter og en blandet salat ved siden af. 

Noter

Præcis som med lasagne kan pastatærten sagtens tåle at blive genopvarmet, så lav bare en god stor portion. Det er lækkert med rester til frokost og madpakker eller måske endda til aftensmad dagen efter. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)