Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Fastelavnsboller med chokolade og romkaramel.

21 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

På søndag er det fastelavn. Og det skal selvfølgelig fejres med hjemmelavede fastelavnsboller. Vi har allerede fået gammeldags fastelavnsboller med creme et par gange, så denne gang skulle det være med flødeskum. Jeg har længe har haft en idé om at lave fastelavnsboller med romkaramel. Og i dag blev så dagen, hvor jeg lavede fastelavnsboller med chokoladecreme, romkaramel og flødeskum. En ordentlig mundfuld, men jeg lover, at hver eneste bid er fantastisk.

Se også – Gammeldags fastelavnsboller med creme I Fastelavnssnegle I Walesboller med hindbærskum

Fastelavnsboller med romkaramel – nem opskrift. 

Jeg kan lige så godt indrømme, at jeg som regel snyder lidt, når jeg laver fastelavnsboller med flødeskum. For jeg laver stort set aldrig wienerbrødsbollerne selv. I stedet køber jeg en pakke med 4 frosne “bag-selv” fastelavnsboller i supermarkedets frysedisk. De findes i stort set alle supermarkeder op til fastelavn, ofte på tilbud, og de skal faktisk bare lægges på en bageplade, bages og afkøles. 

Det er ikke fordi, at jeg ikke kan finde ud af selv at bage fastelavnsboller. Men jeg synes altså, at de SKAL være lavet at wienerbrødsdej, hvis de skal fyldes med flødeskum og creme. En klassisk bolle af gærdej bliver for solid. Og selvom det ikke er svært at lave wienerdej, så er det en langsommelig proces med hviletider og udrulninger.

Skulle jeg lave en stor portion fastelavnsboller med flødeskum, så ville jeg nok lave wienerdejen selv. Men når vi kun er 2 herhjemme, så virker det lidt voldsomt at gå i gang med verdens mindste portion wienerbrødsdej. Så vil jeg nemlig meget hellere bruge tiden på fx at lave en hjemmekogt vaniljecreme eller andet, lækkert fyld. 

5 fra 8 stemmer

Fastelavnsboller med romkaramel

Hviletid3 timer
Samlet tid3 timer 30 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • dl piskefløde
  • 75 gr mørk chokolade
  • 4 stk frosne "bag-selv" fastelavnsboller
  • 4 spsk dulce de leche (gerne hjemmelavet karamel)
  • rom eller romessens efter smag
  • dl piskefløde
  • flormelis til pynt

Fremgangsmåde

  • Kog fløden op i en lille gryde og smelt chokoladen i den varme fløde. Lad chokoladefløden koge et par minutter.
  • Hæld chokoladefløden i en skål og sæt den på køl til den er helt kold. Minimum 2-3 timer. 
  • Bag fastelavnsbollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle helt af. Skær forsigtigt toppen af bollerne og placer underbollerne på et fad. 
  • Pisk chokoladefløden til creme. Pisk endelig ikke for længe, for så bliver den grynet, men den skal selvfølgelig heller ikke være flydende. 
  • Læg en skefuld chokoladecreme på midten af hver underbolle og lav en fordybning i cremen. 
  • Rør dulce de leche sammen med en smule rom eller romessens efter smag og læg 1 spsk karamelcreme i hver fordybning. 
  • Pisk fløden til skum og kom den evt. i en sprøjtepose (eller frysepose) med en stjernetyl. Sprøjt en ring af flødeskum rundt om chokoladecremen på hver bolle. 
  • Læg overbollerne på som låg. Drys evt. lidt flormelis over hver bolle og slut med en fløderoset som pynt.
  • Opbevar fastelavnsbollerne på køl indtil servering. De er bedst, samme dag som de er lavet.

Romkaramel.

Den hjemmelavede karamelcreme – eller dulce de leche – havde jeg i køleskabet. Jeg kogte karamel til julekonfekten, men fik ikke det hele brugt, så der var en rest. Det er ret nemt at koge sin egen karamelcreme på kondenseret mælk, men vil man ikke lave cremen selv, så kan man købe færdiglavet dulce de leche. Det står i dåser ved siden af den kondenserede mælk i større supermarkeder.

Karamelcremen blev rørt med en smule romessens, men bryder man sig ikke om essens, så kan ægte rom selvfølgelig også bruges. Vær dog opmærksom på, at bollerne så ikke længere er helt så børnevenlige. Men det kommer selvfølgelig an på mængden af rom, der tilsættes.

Morten og jeg har netop delt en bolle til en kop eftermiddagskaffe og jeg lover, at de er lækre. En perfekt haps til kaffen og så hyggelig en start på en skøn weekend. Vi har ikke har de store planer om hverken udklædning eller tøndeslagning, men mon ikke vi finder på andre hyggelige ting at foretage os? Jeg hepper i hvert fald på skønt forårsvejr og solskin, nu hvor foråret endelig officielt er skudt i gang.

Subscribe
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anette Berner Jensen
4 år siden

Hvorfor nogen frossen fastelavnsboller
Bruger du? Synes de alle er sådan nogen det ligner spandauer
Hilsen Anette

Marianne hermansen
4 år siden

Hej.
Vil gerne lave din skildpaddecreme til fastelavnsboller og har byen rundt for at finde frossen fastelavnsbolledej…kunne ikke finde det nogen steder.
Hvor køber du det?

Britta berg
4 år siden

Kan skildpaddecreme tåle at komme i gammeldags boller der skal bages i ovnen

Stine Rønnow
4 år siden

Tjek Meny Kalundborg de har for 4år siden udviklet præcis den Fastelavnsbolle 😜👍🏼

Tanya Fomsgaard
4 år siden

Skal fløden med skildpadder ikke lige op at koge før man tager den af, så det ikke skilder? Eller er det nok at lune det?

Lene
3 år siden

Det lyder lækkert. Tager du Mette mucks creme ud når de er færdig bagte eller lader du det blive i?

Carina
3 år siden

Hej
Kan man evt bage fastelavnsbollerne dagen før da jeg er lidt presset på tiden.
Jeg vil først lave cremen og pynte dem på selve dagen
Carina

Dagny
2 år siden

5 stars
Hej ..
Tænker der en Føtex i enhver lidt større by .. der kan man få frosne fastelavnsboller (m/lidt creme i) – de er fantastiske at bruge til alle de opskrifter med fyld her.
Tak for alle de gode opskrifter Anne-Kathrine 🙂

Susanne Jakobsen
1 år siden

5 stars
Tror du, cremen kan fryses til senere brug?

Isa eltong
26 dage siden

Hej hvor din opskrift på fastelavnsbolle med skildpaddecreme??? Jeg plejer at lave dem hvert år.. De er mega gode. Mvh Isa

Isa Eltong
26 dage siden

Ok tak for svar 👍. Det vil sige at jeg skal bruge samme gram skildpadde som chokolade 😜. Mvh isa