På søndag er det fastelavn. Og det skal selvfølgelig fejres med hjemmelavede fastelavnsboller. Vi har allerede fået gammeldags fastelavnsboller med creme et par gange, så denne gang skulle det være med flødeskum. Jeg har længe har haft en idé om at lave fastelavnsboller med en form for chokolade-skildpaddefyld. Og i dag blev så dagen, hvor jeg lavede fastelavnsboller med skildpaddecreme, romkaramel og flødeskum. En ordentlig mundfuld, men jeg lover, at hver eneste bid er fantastisk.

Se også – Gammeldags fastelavnsboller med creme I Fastelavnssnegle I Walesboller med hindbærskum

Fastelavnsboller med skildpaddecreme – nem opskrift. 

Jeg kan lige så godt indrømme, at jeg som regel snyder lidt, når jeg laver fastelavnsboller med flødeskum. For jeg laver stort set aldrig wienerbrødsbollerne selv. I stedet køber jeg en pakke med 4 frosne “bag-selv” fastelavnsboller i supermarkedets frysedisk. De findes i stort set alle supermarkeder op til fastelavn, ofte på tilbud, og de skal faktisk bare lægges på en bageplade, bages og afkøles. 

Det er ikke fordi, at jeg ikke kan finde ud af selv at bage fastelavnsboller. Men jeg synes altså, at de SKAL være lavet at wienerbrødsdej, hvis de skal fyldes med flødeskum og creme. En klassisk bolle af gærdej bliver for solid. Og selvom det ikke er svært at lave wienerdej, så er det en langsommelig proces med hviletider og udrulninger.

Skulle jeg lave en stor portion fastelavnsboller med flødeskum, så ville jeg nok lave wienerdejen selv. Men når vi kun er 2 herhjemme, så virker det lidt voldsomt at gå i gang med verdens mindste portion wienerbrødsdej. Så vil jeg nemlig meget hellere bruge tiden på fx at lave en hjemmekogt vaniljecreme eller andet, lækkert fyld. 

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og karamel
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Fastelavnsboller med skildpaddecreme

Hviletid3 t
Samlet tid3 t 30 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • dl piskefløde
 • 75 gr chokolade skildpadder
 • 4 stk frosne "bag-selv" fastelavnsboller
 • 4 spsk dulce de leche karamelcreme (gerne hjemmelavet karamel)
 • rom eller romessens efter smag
 • dl piskefløde
 • flormelis til pynt

Fremgangsmåde

 • Kog fløden op i en lille gryde og smelt skildpadderne i den varme fløde. Lad chokoladefløden koge et par minutter.
 • Hæld skildpaddefløden i en skål og sæt den på køl til den er helt kold. Minimum 2-3 timer. 
 • Bag fastelavnsbollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle helt af. Skær forsigtigt toppen af bollerne og placer underbollerne på et fad. 
 • Pisk skildpaddefløden til creme. Pisk endelig ikke for længe, for så bliver den grynet, men den skal selvfølgelig heller ikke være flydende. 
 • Læg en skefuld skildpaddecreme på midten af hver underbolle og lav en fordybning i cremen. 
 • Rør karamelcremen sammen med en smule rom eller romessens efter smag og læg 1 spsk karamelcreme i hver fordybning. 
 • Pisk fløden til skum og kom den evt. i en sprøjtepose (eller frysepose) med en stjernetyl. Sprøjt en ring af flødeskum rundt om skildpaddecremen på hver bolle. 
 • Læg overbollerne på som låg. Drys evt. lidt flormelis over hver bolle og slut med en fløderoset som pynt.
 • Opbevar fastelavnsbollerne på køl indtil servering. De er bedst, samme dag som de er lavet.

Chokoladeskildpadde Sarah Bernhardt og romkaramel.

Få at få en god smag af chokoladeskildpadder i bollerne, lavede jeg en skildpaddecreme. Jeg tog udgangspunkt i opskriften på Sarah Bernhardtkager og lavede så en silkeblød Sarah Bernhardt creme. For at få skildpaddesmagen med, udskiftede jeg chokoladen med skildpadder, og det gjorde absolut ikke gjorde cremen mindre lækker.

Den hjemmelavede karamelcreme – eller dulce de leche – havde jeg i køleskabet. Jeg kogte karamel til julekonfekten, men fik ikke det hele brugt, så der var en rest. Det er ret nemt at koge sin egen karamelcreme på kondenseret mælk, men vil man ikke lave cremen selv, så kan man købe færdiglavet dulce de leche. Det står i dåser ved siden af den kondenserede mælk i større supermarkeder.

Karamelcremen blev rørt med en smule romessens, men bryder man sig ikke om essens, så kan ægte rom selvfølgelig også bruges. Vær dog opmærksom på, at bollerne så ikke længere er helt så børnevenlige. Men det kommer selvfølgelig an på mængden af rom, der tilsættes.

Morten og jeg har netop delt en bolle til en kop eftermiddagskaffe og jeg lover, at de er lækre. En perfekt haps til kaffen og så hyggelig en start på en skøn weekend. Vi har ikke har de store planer om hverken udklædning eller tøndeslagning, men mon ikke vi finder på andre hyggelige ting at foretage os? Jeg hepper i hvert fald på skønt forårsvejr og solskin, nu hvor foråret endelig officielt er skudt i gang.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)