For mig er hjemmelavet hindbærroulade – og hjemmelavede roulader i det hele taget – sådan lidt en mormor-ting, som har det med at glide i glemmebogen i dagligdagen. Her er det ofte de langt mere gængse skærekager som fx chokoladekage, drømmekage og banankage, der vælges, hvis der står hjemmebagt kage på programmet. Desuden er en roulade ofte en ret udskældt og overset kage, fordi man primært kender til de kedelige, fabriksfremstillede varianter. Men hvis man er så heldig at få serveret en hjemmelavet hindbærroulade, så er det altså lidt af en lækkerbidsken og mellem os sagt så hører hindbærroulade faktisk til blandt mine yndlingskager.

Jeg har ikke selv bagt roulade siden jeg havde hjemkundskab i folkeskolen og hvis man kigger på opskriften, så giver det faktisk ret god mening, at lade en flok skolebørn kaste sig over sådan et projekt. Dels er ingredienslisten ret overskuelig og derudover skal kagen hverken æltes eller hæves, så ungernes tålmodighed bliver ikke sat på prøve. Og så er det altså bare supernemt at bage en roulade. Det sværeste er formentlig at få bunden rullet fint sammen om fyldet, uden at den knækker og revner, men hvis bare man sørger for at arbejde lidt hurtigt og får rouladen rullet sammen, imens den stadig er varm/lun, så går det altså ret nemt.

Fyldet i en roulade kan selvfølgelig varieres i det uendelige og man kan bruge alle mulige former for marmelade og kompot, men efter min mening går man sjældent galt i byen med en god hindbærmarmelade. Særligt ikke hvis rouladen serveres med letpisket flødeskum og måske pyntes med friske hindbær, som jeg husker, at min farmor indimellem gjorde det. Et hit til en god kop kaffe og faktisk også et rigtig fint og lidt lettere alternativ til lagkage, hvis man trænger til fornyelse.

 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Hjemmelavet hindbærroulade

Samlet tid25 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 3 æg
 • 125 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 125 gr hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 1 spsk sukker
 • dl god hindbærmarmelade
 • evt. flormelis til pynt

Fremgangsmåde

 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig æggesnaps. 
 • Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen og pisk det i dejen.
 • Fordel dejen i et rektangel (ca 30 x 35 cm) på et stykke bagepapir og bag rouladebunden ved 225 °C (alm ovn - ikke varmluft) i ca 10 minutter, til den er gylden. 
 • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys med 1 spsk sukker. Læg den varme rouladebund på bagepapiret med den bagte overside nedad. Træk herefter det første stykke bagepapir af bunden. 
 • Smør bunden med et jævnt lag hindbærmarmelade og rul herefter den lune roulade sammen vha bagepapiret. 
 • Læg rouladen med lukningen nedad på et fad og pynt evt. med flormelis. 
 • Rouladen er bedst, når den er relativt nybagt, men den kan godt stå et par dage. Den kan desuden fryses og optøs ved stuetemperatur inden servering. 

Noter

Det er en god idé at arbejde lidt hurtigt, når marmeladen skal fordeles på kagebunden og rouladen rulles sammen. Hvis man venter med at rulle rouladen sammen, til bunden er afkølet, risikerer man, at bunden revner/knækker. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)