Hjemmelavet lemoncurd er helt forrygende godt. Den skønne og syrlige citroncreme kan spises som topping på skyr eller yoghurt, som “marmelade” på friskbagte scones og boller, i pandekager, på vafler, i kager og tærter og meget mere.  Anvendelsesmulighederne er virkelig mange og så er cremen altså noget af det nemmeste at lave. Det kræver bare en smule tålmodighed, da der skal røres i citroncremen, imens den tykner. Ellers risikerer man at stå tilbage med en portion scrambled eggs med citronsmag.

Se også – Citronfromage I Pandekager I Cheesecake med citron

Nem opskrift på lemoncurd.

En hjemmelavet lemoncurd består i al sin enkelthed af citroner, æg og sukker samt en lille klat smør, som røres i den lune creme. Præcis som når man monterer en sauce ved hjælp af små klatter koldt smør. Det er æggene, som får hele herligheden til at “sætte sig”. Og netop derfor er det så vigtigt, at der røres i gryden konstant, imens cremen varmes op. Det kræver som sagt lidt tålmodighed, men så er det heller ikke værre. Jeg bruger vel omkring 8-10 minutter  på at røre. Og så er æggemassen tyknet til en fin og blød citroncreme, som kan hældes på glas.

Print opskrift Pin opskrift
4.6 fra 5 stemmer

Lemoncurd

Samlet tid15 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

 • 2 usprøjtede citroner
 • 2 æg
 • 100 gr sukker
 • 20 gr smør

Fremgangsmåde

 • Riv skallen af 1 citron og pres saften af begge citroner. Der skal bruges ca 1 dl citronsaft.
 • Rør citronsaft sammen med æg og sukker og hæld blandingen igennem en sigte over i en gryde, så evt. strenge fra æggene og små kerner fra citronerne siges fra.
 • Tilsæt den revne citronskal til gryden.
 • Anbring gryden på komfuret og varm forsigtigt blandingen op ved svag/jævn varme og under konstant omrøring.  
 • Det er vigtigt, at varmen ikke er for kraftig, og at der røres hele tiden, så æggemassen ikke "sætter sig" i bunden af gryden og bliver til scrambled eggs. Jeg bruger en dejskraber, som jeg hele tiden skraber henover bunden af gryden for at holde den "ren".
 • Når blandingen er blevet lun, tilsættes smørret og omrøringen fortsættes, imens smørret langsomt smelter. 
 • Når blandingen begynder at tykne til en blød creme, tages gryden af varmen. Husk at cremen tykner yderligere, når den afkøles, så konsistensen skal være som tynd vaniljecreme. 
 • Hæld den varme lemoncurd på et skoldet glas med låg og afkøl den.
 • Opbevar lemoncurd på køl. Den kan holde sig i minimum 2 uger. Lemoncurd er ikke fryseegnet.

Husk tilsmagningen.

Lemoncurd er ret syrligt og bryder man sig ikke om alt for sure ting, så skal man måske overveje, at tilsætte en smule ekstra sukker. Selv er jeg glad for syrlige ting og jeg synes, at 100 gr sukker er ret passende til nedenstående portion. Men smag og behag er jo forskellig, så man kan prøve sig lidt frem.

Smager man sin lemoncurd til for at vurdere, hvorvidt der skal justeres på sukkermængden, så skal man dog lige huske på, at det ikke er meningen, at lemoncurd skal spises rent. Lidt af syren vil derfor helt naturligt blive nedtonet, når den færdige lemoncurd smøres på en scone eller pandekage. Og selvfølgelig også hvis den bruges i en kage.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)