Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 10…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så blev det forår. Vinteren er slut og vi har nu officielt taget hul på den første forårsmåned ovenpå en, synes jeg, usædvanlig mild vinter. Jeg må indrømme, at jeg savner en vinter med sne, frost og kulde, men omvendt har jeg heller ikke behov for, at vejret pludselig skal slå om nu og kulden tage fat. Jeg vil gerne have en kold og hård vinter, men når først vi officielt har taget hul på foråret, så skal det ikke begynde at sne. Hver ting til sin tid.

Den kommende uge byder på lækker simremad i form af svinekæber – sæsonen for simremad er jo så småt ved at være ovre for denne gang, men vi tager lige marts måned med. Derudover er der masser af nem og lækker aftensmad på menuen, bla.a  en pastasalat og en afstikker til Grækenland. Endelig dukker den grønne giftkage op igen, selvom det ikke er mere end et par uger siden, at jeg bagte den sidst. Den var nemlig noget så populær herhjemme.

Madplan til uge 10.

MandagOvnbagt tomatsuppe med løg og krydderurter. Suppen er dejlig nem at lave og giver varmen på en kølig forårsaften. Jeg laver suppen med tørrede krydderurter på denne her tid af året, men det kan man jo gøre, som man synes. Der kan serveres brød eller pasta til suppen – vi får gerne ristede ostetoasts af groft brød med fyld af ost, tomatskiver og sennep.

TirsdagPastasalat med pikantost og grønsager. Nem og lækker aftensmad og den er faktisk også forrygende lækker til frokost dagen efter, så jeg laver altid en ekstra stor portion, så der er til madpakkerne. Man skal ikke tage sig af, at dressingen med pikantost måske lyder lidt speciel – den er virkelig lækker.

Onsdag – Onsdag aften står menuen på kylling i karry a la ristaffel. I bund og grund en ret simpel form for kylling i karry, men det der virkelig får retten op at ringe på smagsberometeret, er de mange skønne toppings, som serveres ved siden af. Hvad enten man fylder massevis af skåle eller bare serverer nogle få udvalgte, er ristaffel som regel et hit hos både store og små.

TorsdagPastatærte med kylling og broccoli. Et af de seneste aftensmadshits herhjemme hos os og også allerede en favorit på bloggen. Nem og lækker hverdagsmad når det er bedst.

Fredag – Weekenden skydes igang med lækre laksefileter som steges på panden eller grillen – det må tiden vise. Tilbehøret er til gengæld planlagt og det bliver denne her skønne appelsinsalat med avocado, grape og fetaost. En af mine favoritter.

Lørdag – Turen går til Grækenland. I hvert fald på tallerkenen, hvor lørdagsmenuen byder på denne her skønne, græske moussaka med aubergine og kartofler. Jeg serverer gerne brød og tzatziki ved siden af og en lækker, græsk salat er heller ikke dårligt.

Søndag – Det er oplagt at lave simremad om søndagen og denne her søndag står menuen på svinekæber i rødvinssauce. Jeg tænker, at tilbehøret meget vel kunne blive en portion kartoffelmos og måske også nogle ovnbagte rodfrugter, men det må tiden vise.

Ugens lækkeri – Ugens lækkeri bliver den klassiske, grønne giftkage fra min barndom, som jeg “genopdagede” for et par uger siden. Faktisk har jeg pønset på at bage den igen lige siden og i denne uge skal det være.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
AnneLis Christensen
5 år siden

Er en flittig bruger af dine lækre opskrifter.Ved ikke om det skyldes alderen,men jeg har i hvertfald utrolig svært ved at læse dine lyserøde overskrifter.Vh AnneLis