Madplan til uge 11…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Endnu en uge er fløjet afsted, som den slags nu gør, når man har travlt. Jeg synes, at jeg har en masse om ørerne lige for tiden, hvor min app er lige på trapperne og jeg desuden har gang i en masse andre spændende projekter. Men når man har travlt, bliver man jo bare bekræftet i, hvor smart det er med en madplan, så indkøb og aftensmad ikke pludselig begynder at sejle og ende i take away og hurtige løsninger.

Med forårets komme har jeg lyst til lette og lækre retter – også selvom det er både gråt og vådt udenfor mit vindue. På menuen er der således både tærte, pandekager og bagte kartofler og så har jeg lovet mig selv, at der skal være tid til at bage mine favorit bananmuffins i løbet af ugen. Te og muffins er noget så hyggeligt, når man skal slappe af ovenpå en travl dag.

Madplan til uge 11.

MandagTortellini med bacon og champignons. Køb friske tortellini med lækkert, valgfrit fyld med hjem fra supermarkedet og så kan denne her nemme og lynhurtige pastaret være færdig på ganske kort. Helt perfekt mandagsmad.

Tirsdag – Madtærter er både nemme og lækre og i takt med, at supperne så småt forsvinder fra madplanerne i løbet af foråret, sniger tærterne sig som regel ind i stedet for. Vi er nemlig ualmindeligt glade for tærter. I denne her uge bliver det til en tærte med gulerødder og løg, som er uden kød, men mætter dejligt. Tilbehøret kunne godt blive en eller anden form for salat.

OnsdagDe her spinatpandekager med fyld af skinke og ost er både nemme at lave og meget lækre, så de er jævnligt på menuen med en god salat ved siden af. Lav evt. en ordentlig stak pandekager, fold dem sammen med skinke og ost og kom dem så i fryseren. Så er det nemt lige at tage en passende portion ud og lune i ovnen, når tiden en dag er knap.

Torsdag – Der er fortsat store og lækre bagekartofler i butikkerne og jeg er vild med bagte kartofler med fyld. I denne her uge bliver det bagte kartofler med kyllingesalat, men man kan selvfølgelig også fylde kartoflerne a la pitabrød med kød, salat og dressing. Jeg tilbereder ekstra kylling, når jeg alligevel er i gang – så er der til aftensmaden lørdag.

Fredag – Menuen står på rodfrugtpizza med rød pesto, lufttørret skinke og topping af rucolasalat, som selvfølgelig kan udelades eller erstattes af andre former for salat. Pizzabunden er lavet af rodfrugter som et alternativ til de klassiske pizzaer. Ikke så meget pga sundheden men ganske enkelt fordi, at det smager så helt eminent godt.

LørdagDenne her kyllinge pot pie med grønsager og kartoffellåg er lynhurtigt blevet et hit herhjemme, så den må på menuen endnu engang. Faktisk er den så populær, at den er lige ved at udkonkurrere den klassiske kyllinge pot pie med butterdejslåg.

Søndag – Søndagsmenuen byder på en rigtig familielivret i form af hjemmelavede fiskefrikadeller med remouladedip og kartofler. Jeg anbefaler ovnristede kartofler, men kogte kartofler er selvfølgelig også en mulighed. Derudover laver jeg som regel en råkostsalat med gulerødder ved siden af – det er altid godt.

Ugens lækkeri – Blåbærmuffins og bananmuffins hører til blandt mine favoritter og de her bananmuffins med valnødder er især et hit. Bryder man sig ikke om valnødder, så udelader man dem selvfølgelig bare.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)