Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 12…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Ny uge – ny madplan. Ikke så meget slinger i valsen der og jeg har endnu engang planlagt vores aftensmad til den kommende uge. Jeg ved ikke med Jer andre, men herhjemme hos os er vi ret afhængige af vores ugentlige madplan og den struktur, overskuelighed og ekstra fritid det giver i dagligdagen.

Det kan da godt være, at spontaniteten ryger en smule med en madplan, men nu er der jo ingen der siger, at man ikke må droppe en dag i planen, hvis man får lyst til noget andet. Desuden opvejer det at udarbejde en madplan så rigeligt tidligere tiders daglige ture til supermarkedet, hvor man skulle finde på noget at spise til aftensmad + alle de fristelser, der også røg med i kurven, fordi man var sulten. For slet ikke at tale om mængden af madspild, fordi vi ikke var gode nok til at planlægge at få spist vores rester. Jep, madplanen er så afgjort kommet for at blive her hos os.

Madplan til uge 12.

Mandag – Vi starter ugen med en lækker omgang risotto med svampe. Svamperisotto er måske nok mest noget, som jeg laver om efteråret med kantareller, men her i det spæde forår, hvor det endnu er for tidligt til ærter, asparges og lignende forårsgrønsager, laver jeg også svamperisotto. Risottoen fylder jeg med brune champignons og synes man, at der skal lidt kød til, så kan jeg anbefale stegt eller grillet kylling.

Tirsdag – En kartoffellasagne er altid et sikkert hit her i huset og denne her kartoffellasagne med chorizo, som giver en lækker og let krydret smag til lasagnen, er ingen undtagelse. Kan man ikke skaffe ferske chorizopølser – de er måske nok mest fremme i grillsæsonen – så brug hakket oksekød i stedet for. Jeg lover, at det også er lækkert.

Onsdag – En af yndlingssupperne – både hjemme hos os og her på bloggen – er denne her karrysuppe med kylling og ferskner. Det kan måske lyde som en lidt spøjs kombination, men giv den lige en chance, hvis ikke man allerede har kastet sin kærlighed på den gode og dejligt mættende suppe.

TorsdagSpaghetti med hvidløg og olivenolie eller spaghetti aglio e olio, som den kaldes i hjemlandet, som selvfølgelig er Italien. En ret så simpel, som kun italienerne kan slippe afsted med at opfinde og som Morten og jeg spiser med jævne mellemrum. Gerne med brød og en god salat ved siden af.

Fredag – Fredag er per definition en hyggedag, hvor der slappes af med lidt god mad og bland-selv slik. Men selvom maden gerne må være god, kan jeg også godt lide, at den er lidt simpel og nem at lave, da fredag også er afslutningen på en lang arbejdsuge. Denne her skønne rejesalat med mango og chili opfylder alle mine krav til lækker fredagsmad – dem kan oven i købet laves i forvejen, så jeg blot skal koncentrere mig om at lune et flute og hælde et glas hvidvin op til spisetid.

LørdagPandebøf med ost og tomater. En pandebøf er i bund og grund en kæmpe hakkebøf, som gratineres i ovnen, hvorefter hele herligheden sættes på bordet og selvfølgelig kan man forme kødet til små, individuelle bøffer i stedet for. Men jeg synes nu, at det er meget hyggeligt med den store bøf, som serveres med ristede kartofler og salat.

Søndag – Søndagsmenuen byder på farsbrød i stegeso med fløde-paprikakartofler. Jep, stegesoen er endnu ikke gemt helt væk, for med de vejrudsigter, som vi pt har i sigte, så kunne jeg sagtens forestille mig, at den kom i brug et par gange mere i løbet af det næste stykke tid. Under alle omstændigheder ryger stegesoen i ovnen på søndag og jeg glæder mig allerede.

Ugens lækkeri – Har man endnu ikke prøvet at lave hjemmelavede bananchips, så kan jeg kun opfordre til at komme i gang. De hjemmelavede chips bliver ikke helt som de oliestegte bananchips, som man kan købe i butikkerne, men efter min mening smager de 100 gange bedre og så er de noget så nemme at lave. Jeg har planer om at lave en portion i den kommende uge.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer